Ugrás a fő tartalomra
Táplálkozás

E-vitamin miben van? | A legjobb E-vitamin források

E-vitamin miben van? | A legjobb E-vitamin források
MyproteinHU
Író és szakértő2 hónap Ago
MyproteinHU profiljának megtekintése

Mindannyian tudjuk, hogy érdemes odafigyelnünk a különböző vitaminok és ásványi anyagok rendszeres utánpótlására, még akkor is, ha a mindennapi hajtásban hajlamosak lehetünk erről megfeledkezni. Ilyenkor hatalmas segítségünkre lehetnek a különböző vitaminkészítmények, amelyek hihetetlenül gyors és praktikus megoldást jelentenek, hogy könnyedén felturbózhassuk szervezetünket a megfelelő tápanyagokkal, azonban az is nagyon nagy előny lehet, ha tudjuk, melyek azok a vitaminokban gazdag élelmiszerek, amelyekkel a táplálkozásunkat is sokkal egészségesebbé és teljesebbé tehetjük! Cikkünkből megtudhatod, E-vitamin miben van a legnagyobb mennyiségben a népszerű ételek közül.

Az E-vitaminban gazdag élelmiszerek fogyasztása mellett is érdemes lehet kipróbálnod E-vitamin gélkapszulánkat, hogy biztosítsd a szervezeted számára a megfelelő mennyiséget ebből a tápanyagból - tudtad, hogy a VITAMINBLOG kód segítségével ezt a terméket is 35% kedvezménnyel szerezheted be, vitamin és ásványi anyag listaoldalunk összes többi terméke mellett?

Az E-vitamin mire jó?

Az E-vitamin, vagy más néven tokoferol egy zsírban oldódó vitamin, amely rendkívül fontos szerepet játszik a szervezetünk mindennapi működésében, hiszek hozzájárul a sejtjeink oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

E-vitamin tartalmú ételek táblázat

Magas E-vitamin tartalmú ételek táblázat formájában

Ételek E-vitamin tartalom 100 grammban
Szivárványos pisztráng 2,34 mg
Avokádó 1,97 mg
Spenót 2,03 mg
Céklalevél 1,5 mg
Mandula 25,6 mg
Napraforgómag 35,2 mg
Fenyőmag 9,33 mg
Mogyoróvaj 9,1 mg
Búzacsíraolaj 149 mg
Forrás: United States Department of Agriculture (USDA), FoodData Central

Gyakori kérdések az E-vitamin kapcsán

Melyek az E-vitamin hiány tünetei?

Ha változatos, egészséges étrendet követünk, nagy valószínűséggel a testünkben lévő E-vitamin mennyisége a megfelelő határokon belül mozog, azonban a súlyos E-vitamin hiány komoly tüneteket okozhat: ilyen lehet a látást rontó retinakárosodás, a kar és a láb idegeinek a károsodása, a kontrollálatlan testmozgások és a csökkent immunműködés, fokozott fertőzéshajlam, de akár a libidó csökkenése és férfiaknál a meddőség is.

Mi az ideális E-vitamin napi adag felnőttek számára?

A National Institutes of Health javaslatai alapján az ajánlott napi E-vitamin adag 14 évesnél fiatalabb gyerekek esetében 11 mg körül alakul, míg a felnőttek esetében ez a mennyiség 15 mg.

Üzenet

Ha a táplálkozásodról és az egészségedről van szó, azt javasoljuk, semmiképp se vedd félvállról a kérdést: a heti menü terverzésekor érdemes lehet figyelembe venned, E-vitamin miben van nagyobb mennyiségben, emellett pedig vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó táplálékkiegészítőkkel is teljesebbé teheted az étrended. Ne feledd: a VITAMINBLOG kód 35% kedvezménnyel segít ebben!

Írta: Révai Zsófia
Kiegészítők

Az A-vitamin 3 bizonyított hatása | Így segíthet egészséged megőrzésében

Cikkünkben megismerheted, hogyan segítheti egészséged megőrzését az A-vitamin, és választ kaphatsz arra, milyen előnyökkel jár fogyasztása.

Táplálkozás

14 legjobb téli szuperfood

Szuperfood: azok számára, akik nincsenek képben, csupán hóbortnak tűnhet, másoknak viszont esküsznek rá. A tény pedig az, hogy ezek az ételek tápanyagban dús forrásai vitaminoknak, antioxidánsoknak és a telítetlen zsíroknak, és így erősítik immunrendszeredet, valamint a hidegebb hónapok idején segítenek leküzdeni a fertőzéseket és baktériumokat.

Cikkeink kizárólag információs és tanulási célokra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

MyproteinHU
Író és szakértő
MyproteinHU profiljának megtekintése
myprotein