RECEPTEK
Egytepsis halloumi wrap recept

Adag: 4 wrap Előkészítési idő: 20 perc Sütési idő: 20 perc
Az egytepsis halloumi wrap recept hozzávalói
- 3 kaliforniai paprika
- 1 cukkini
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál oregánó
- 200 gramm halloumi
- 200 gramm humusz
- Egy korty víz
- 4 teljes kiőrlésű tortilla wrap
- Egy marék spenót/salátalevél
Az egytepsis halloumi wrap recept elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
- Amíg a sütő melegszik, helyezd a felszeleteld paprikát, cukkinit és vöröshagymát egy tepsibe és locsold meg olajjal, majd fűszerezd sóval és oregánóval. Az ujjaddal vagy egy spatulával forgasd át a zöldségeket, hogy az olaj és a fűszerek mindenhol egyenletesen érjék őket, majd süsd az egészet 10 percig.
- Közben szeleteld fel a halloumit körülbelül 1 centiméter vastagságú téglalapokra, és tedd félre.
- Helyezd a humuszt egy kisebb tálba és egy kis vízzel elkeverve lazítsd fel - így könnyebb lesz eloszlatni.
- Miután a zöldségek 10 percet sültek a sütőben, add hozzájuk a halloumit is. Süsd további 10 percig.
- Melegítsd a wrapokat mikróban körülbelül 20 másodpercig.
- Most pedig állítsd össze a wrapjaidat - egy wrapra kenj körülbelül 1-2 evőkanál humuszt, majd tedd rá a sült zöldség, a halloumi és a maréknyi spenót és salátalevél negyedét. Ezután készíts szoros wrapot úgy, hogy először a tortilla két ellentétes oldalát hajtod be, majd alulról tekerd fel. Ismételd meg ezt a maradék wrapokkal is.
- Szeld fel átlósan és csomagold fóliába vagy rakd egyből egy ételtároló dobozba.

Tápanyagértékek
- Kalória: 467
- Zsírok: 25g
- Szénhidrátok: 35g
- Fehérje: 21g

Emily Wilcock Író és szakértő