MyproteinHU
Író és szakértő6 év Ago
Ez a magas fehérjetartalmú születésnapi torta lesz a legjobb tortád az évben. :)
Ezzel a szülinapi torta receptel egy két szintes torta készíthető. Ha négy szintes tortát szeretnél, egyszerűen duplázd meg az összetevőket.
Összetevők
A tortához:- 125g liszt (használhatsz mandulalisztet is, de akkor adj hozzá plusz két tojást és 2 tk. sütőport a recepthez)
- 100g Szülinapi torta ízesítésű Impact Whey Protein
- 2 tk. sütőpor
- 4 közepes tojás
- 150g organikus kókuszolaj (megolvasztva de hidegen)
- 180g darált édesítőszer (amilyet szeretsz)
- 2 tk. vanília kivonat vagy 10-12 csepp Vaníliás FlavDrops
- 2 tk. tej
- 50g szivárvány cukordísz (sprinkles)
- 150g porított stevia (sokkal finomabb állagú, mint a darált stevia. Alternatívaként használhatsz porcukrot is)
- 75g Szülinapi torta ízesítésű Impact Whey Protein
- 2 ek. organikus kókuszolaj (softened but still solid)
- 300g alacsony-zsírtartalmú túró vagy lágy sajt
- 1 tk. vanília kivonat vagy 4-6 csepp Vaníliás FlavDrops
- 150g szivárvány cukordísz (sprinkles)
Elkészítés és recept
A torta elkészítéséhez:- Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra vagy ha légkeveréses akkor 140°C-ra.
- Kenj ki 2db 20cm-es tortaformát egy kis olvasztott kókuszolajjal vagy tegyünk bele sütőpapírt. Ha sütőpapírt használsz és szép tormát szeretnél, akkor külön vágd ki az alját egy körből és a szélét egy csíkból.
- Szitáljuk át a lisztet a sütőporral egy keverőtálba, keverjük össze a tejsavófehérjével és az 50g cukordísszel (sprinkles), míg el nem keveredik szépen. Tegyük félre.
- Egy másik edénybe tegyük az olvasztott kókuszolajat és az édesítőszert. A két összetevőt elektromos habverővel keverjük össze 3-4 percen keresztül közepes fokozaton. Kézzel is csinálhatod, egy mini edzésért!
- Amint a keverék könnyű és krémes, adjuk hozzá a tojásokat egyesével és tojásonként 10mp alatt keverjük el az elektromos habverővel. Ezután adjuk hozzá a vaníliát és a tejet, és pár másodperc alatt keverjük készre.
- Most öntsük hozzá a száraz hozzávalókat (liszt és fehérje) és lassan, alacsony fokozaton keverjük össze.
- Osszuk szét a tésztát a két formába és süssük 30-35 percig. Figyeljük, hogy elkészült-e a torta - egy villával vagy késsel ellenőrizzük a közepét - ha tisztán jön ki akkor elkészült. Hagyjuk a tortát hűlni a formában 10-15 percig és utána vegyük le a formát és várjuk meg míg kihűl teljesen.
A bevonat és dekoráció:
- Keverjük össze a krém sajtot (vagy krém túrót) egy elektromos habverővel egy még krémesebb állagúra (kb. 10 másodperc). Adjuk hozzá a szilárd kókuszolajat, és keverjük addig, míg könnyű és habos nem lesz.
- Ezután adjuk hozzá az édesítőszert (vagy cukrot) lassan, kicsi adagokban és közben mindig keverjük folyamatosan. Amint benne van az összes, keverjük 10-15 másodpercig magas fokozaton, hogy még lazább legyen a mix. Használj egy pici tejet ha szükséges. Tedd a kész mixet a hűtőbe 20 percre, hogy megdermedjen.
- Amint lehűlt a torta, a krém 1/3-át tegyük az egyik torta tetejére és kenjük el és használjuk a másik tortát felső rétegként. Egy spatulával borítsuk be a tortát a maradék krémmel és díszítsük tetszés szerint!
Tápanyag információ
Szeletenként:Kalória: 256 - Fehérje: 17g - Szénhidrát: 11g - Zsír: 16g
MyproteinHU
Író és szakértő