Fordította: Kelemen József
Ha egy gyors nyári ebédre vágysz, akkor épp erre a receptre lesz szükséged, amely Niell Kirklandtől származik – a friss zöldség, a laktató batátadarabok és a ropogós tofu tökéletes kombinációját tapasztalhatod meg. A szójából és sriracha szószból készült pác is nagyon különleges.
Amennyiben a frissesség kedvéért új vegán ételeket keresel, vagy ha a végeláthatatlan csirke-rizs között csak ki szeretnél próbálni valami különlegességet, akkor jó, ha hozzáadod az étlapodhoz ezt a növényi alapú ételt
A Buddha-tálak táplálóak, egészségesek és általuk megtapasztalhatod a zöldségek és gabonafélék bőséges előnyét. Rengeteg ízben, állagban és színben pompázhatnak, teljesen a saját ízvilágodhoz szabhatod őket, ezért nyugodtan lecserélheted a különlegességeket, ha más zöldséget szeretsz.
Adag: 3
Hozzávalók
1 nagy édesburgonya
2 ek. 100%-os kókuszolaj
350g tofu
2 ek. szója szósz
1 ek. sriracha szósz
1 tk. pirított szezámmagolaj
1 ek. fehérborecet
250g barna basmati rizs
1 marék brokkolirózsa
1 marék fodros kel
1/2 sárgarépa
1/2 uborka
1/2 kaliforniai paprika
20g napraforgómag
Só és bors
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra!
Mosd meg az édesburgonyád, szárítsd és vastagon szeleteld, majd ezeket a szeleteket vágd még félbe, hogy kisebb darabokat kapj!
Tedd az édesburgonyát egy tepsibe, önts rá egy ek. olvasztott kókuszolajat majd fűszerezd sóval és borssal! 30-40 percig süsd!
Következő lépésként vagdosd kis kockákra a tofut, majd tedd egy nagy tálba!
Add hozzá a szezámmagolajat, srirachát és szójaszószt, a fehérborecetet és egy csipetnyi borsot, majd keverd össze a tofuval!
Melegíts fel egy ek. kókuszolajat egy wokban és add hozzá a tofut! Süsd kb. 10 percig, ameddig a külseje el nem kezd kérgesedni!
Eközben párold meg a fodros kelt és a brokkolit!
Amint a tofu és a batáta megsült, készítsd el a Buddha-tálat! Kezdd a rizzsel, azután add hozzá az édesburgonyát, brokkolit, fodros kelt, sárgarépát, uborkát, paprikát, tofut, és a legvégén díszíts egy kis napraforgómaggal!
Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.
Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.
Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.