Fordította: Rózsa Zoltán
Gyorsan elkészíthető, vegán fajitas receptünk garantáltan feldobja az egyhangú hétköznapi vacsorákat.
Tudtad, hogy a portobello gombával helyettesíthető a fajitas receptben használt hús? 15 perc alatt elkészíthető, növényi alapú ételkülönlegességünkkel új ízekkel teheted emlékezetessé a szürke, hétköznapi vacsorákat.
Receptünk pontos tápértékét a cikk végén megismerheted.
Vegetáriánus vagy vegán étrendet követsz és szeretnéd napi fehérjebeviteled megemelni? Egészítsd ki alábbi receptünk vese babbal az extra fehérje és B1-vitamin löketért!
Hozzávalók
Két fő részére
1 evőkanál kókuszolaj
2 darab szeletelt kaliforniai paprika
1 fej szeletelt fehérhagyma
4 darab szeletelt portobello gomba
Fajitas fűszerkeverék (½ teáskanál paprikapor, 1 teáskanál chilipor, ½ teáskanál fokhagymapor, ½ teáskanál római kömény)
1 evőkanál szójaszósz
1 marék savanyított, szeletelt jalapeño paprika
6 darab kisméretű, teljes kiőrlésű tortilla
Opcionális feltét:
guacamolé szósz (olvasd el receptünk itt)
paradicsomos salsa szósz
Elkészítés módja
Hevítsd fel egy közepes méretű serpenyőben a kókuszzsírt, és kezdd el píritani az apróra vágott kaliforniai paprikát és hagymát! Süsd a zöldségeket 8-10 percig vagy ameddig megpuhulnak! Ezt követően helyezd az előre összeállított fűszerkeveréket a zöldség mixbe, és kevergetés mellett további 2 percig süsd a zöldségeket!
Add a keverékhez a portobello gombát és a szójaszószt! Folytasd a zöldségkeverék sütését 4-6 percig, vagy ameddig a kívánt barnás színt eléri!
Melegítsd meg a teljes kiőrlésű tortillákat mikrohullámú sütőben vagy sütőben 5-10 percig! Töltsd meg a tortillákat a zöldségkeverékkel és ízlés szerint jalapeño paprikával, guacamolé szósszal vagy salsa szósszal tálald az elkészült vegán gasztro csodád!
Vegán tofu & édesburgonya Buddha-tál
Ha egy gyors nyári ebédre vágysz, akkor épp erre a receptre lesz szükséged! A friss zöldség, a laktató édesburgonya darabok és a ropogós tofu tökéletes kombinációját tapasztalhatod meg.
Fűszeres csicseriborsó és koriander vegán burger recept
Ezek a fűszeres csicseriborsó burgerek gazdag ízüket a koriandernek, fokhagymának, napszárított paradicsomnak és humusznak köszönhetik. Cukormentes (vegánoknak is megfelelő) édes chili szósszal nyakon öntve, valamint ropogós, reszelt lilakáposztával megszórva ez a burger nemcsak egészséges, de szuper laktató is.
Táplálkozási információk
Kalóriák | 439 |
---|---|
Teljes zsír | 15g |
Összes szénhidrát | 35g |
Fehérje | 12g |
Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.
Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.
Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.
Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.