Valami újat keresel ebédre? Keltsd életre a csirkés előrefőzős receptjeidet ezzel a gyors harissás csirkével és tabbouleh-val! Telis-tele van ugyanis fehérjével, egészséges szénhidrátokkal és létfontosságú vitaminokkal, ásványi anyagokkal.
Ha elnyerte tetszésedet ez a recept, kattints ide még több ízletes fitnesz és előrefőzős receptért!
Adag: 3 étkezés
Hozzávalók
- 50g harissa paszta
- 1 tk. extraszűz olíva olaj
- egy csipet tengeri só
- 3 csirkemell (próbáld ki bőrével együtt, úgy ízletesebb)
- 180g (szárazon mért súly) bulgur vagy kuszkusz
- 40g petrezselyem (szár és levél)
- 20g mentalevél
- 6-8 zöldhagyma
- ½ kígyóuborka
- 4 paradicsom
- 6 ek. görög joghurt
- ½ citrom (leve és héja)
- 1 gerezd fokhagyma (aprítva)
- egy csipet tengeri só
- egy marék gránátalmamag (opcionális)
Elkészítés
a csirkéhez:- Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra! Egy kis tálban keverjük össze a harissa pasztát, az olíva olajat és a csipet tengeri sót! Egy éles késsel vágjuk be felül a csirkemelleket, majd dörzsöljük át a keverékkel a csirkemellet és a bevágott részeit.
- Helyezzünk egy sütőpapírt egy magas falú tepsibe, majd tegyük rá a csirkemelleket! Helyezzünk rájuk egy másik sütőpapírt, majd süssük így 30 percig, míg a csirkemell nem rózsaszín már belül!
- Amíg várakozunk, készítsük el a tabbouleh-t! A bulgurt vagy kuszkuszt főzzük meg a csomagoláson olvasható módon! Ha elkészült, szűrjük le és öntsük egy nagy keverőtálba, majd a szemeket válasszuk szét egy villa segítségével! Hagyjuk hűlni!
- A petrezselymet, menta leveleket, zöldhagymát, uborkát és paradicsomot aprítsuk fel, és adjuk őket a kihűlt bulgurhoz vagy kuszkuszhoz!
- Egyszerűen keverjük össze egy tálban a görög joghurtot, a citrom levét és héját, a felaprított fokhagymát és a tengeri sót!
Ha az étel minden része elkészült, adagoljuk szét három műanyag edénybe! Hagyjuk hűlni, és hűtőszekrényben tárolva három nap alatt fogyasszuk el!
Tetszett a recept? Kattints ide még több fitnesz és előrefőzős receptért!
Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.
Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.
Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.
Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.