
Valami újat keresel ebédre? Keltsd életre a csirkés előrefőzős receptjeidet ezzel a gyors harissás csirkével és tabbouleh-val! Telis-tele van ugyanis fehérjével, egészséges szénhidrátokkal és létfontosságú vitaminokkal, ásványi anyagokkal.
Ha elnyerte tetszésedet ez a recept, kattints ide még több ízletes fitnesz és előrefőzős receptért!
Adag: 3 étkezés
Hozzávalók
50g harissa paszta
1 tk. extraszűz olíva olaj
egy csipet tengeri só
3 csirkemell (próbáld ki bőrével együtt, úgy ízletesebb)
180g (szárazon mért súly) bulgur vagy kuszkusz
40g petrezselyem (szár és levél)
20g mentalevél
6-8 zöldhagyma
½ kígyóuborka
4 paradicsom
az öntethez:
6 ek. görög joghurt
½ citrom (leve és héja)
1 gerezd fokhagyma (aprítva)
egy csipet tengeri só
egy marék gránátalmamag (opcionális)

Elkészítés
a csirkéhez:
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra! Egy kis tálban keverjük össze a harissa pasztát, az olíva olajat és a csipet tengeri sót! Egy éles késsel vágjuk be felül a csirkemelleket, majd dörzsöljük át a keverékkel a csirkemellet és a bevágott részeit.
Helyezzünk egy sütőpapírt egy magas falú tepsibe, majd tegyük rá a csirkemelleket! Helyezzünk rájuk egy másik sütőpapírt, majd süssük így 30 percig, míg a csirkemell nem rózsaszín már belül!
a tabbouleh-hoz:
Amíg várakozunk, készítsük el a tabbouleh-t! A bulgurt vagy kuszkuszt főzzük meg a csomagoláson olvasható módon! Ha elkészült, szűrjük le és öntsük egy nagy keverőtálba, majd a szemeket válasszuk szét egy villa segítségével! Hagyjuk hűlni!
A petrezselymet, menta leveleket, zöldhagymát, uborkát és paradicsomot aprítsuk fel, és adjuk őket a kihűlt bulgurhoz vagy kuszkuszhoz!
az öntethez:
Egyszerűen keverjük össze egy tálban a görög joghurtot, a citrom levét és héját, a felaprított fokhagymát és a tengeri sót!
Ha az étel minden része elkészült, adagoljuk szét három műanyag edénybe! Hagyjuk hűlni, és hűtőszekrényben tárolva három nap alatt fogyasszuk el!
Tetszett a recept? Kattints ide még több fitnesz és előrefőzős receptért!

Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.
Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.
Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.
Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.