Idén karácsonykor ajándékozz fehérjés fánkot, a tökéletes recept birtokában.
Ez az ízletes, omlós és puha fehérjetartalmú recept az, amire valaha is szükséged lehet. Mindegyik fehérjés fánkocska csupán 161 kcal-t tartalmaz 5g zsírral és 8g fehérjével. Ki mondta, hogy a fánk nem lehet egészséges?
Ha idén Karácsonykor szeretnél egy kicsit beújítani, akkor ahogy mi is tettük, készíts fánkokat zöld mázzal a tetején és csinálj belőlük egy fánk karácsonyfát, vagy ha nem, akkor egyszerűen süsd meg és öntsd le őket a kedvenc mázaddal.
Ne felejtsd el megnézni a többi íncsiklandó fitt receptünket.
Adag: 6 fánk
Szükséges felszerelés: fánk sütőforma
Hozzávalók:
A tésztához:
- 90g Instant zab (használj vaníliás ízűt vagy ízesítetlent) vagy darálj le 90g apró szemű zabpehelyhet
- 30g vaníliás Impact Whey Protein vagy vaníliás Micelláris Kazein
- 1 teáskanálnyi sütőpor
- ¼ teáskanálnyi só
- 1 közepes méretű tojás
- 60ml Myprotein Maple szirup (vagy szirup alapú édesítő, ha azt preferálod)
- 60ml választott tej
- 2 evőkanálnyi sima Mogyoróvaj
- 10-12 csepp vaníliás Flavdrops vagy ½ teáskanálnyi vanília kivonat
A mázhoz:
- 200g zsírszegény krémsajt
- 10-12 csepp vaníliás Flavdrops vagy ½ teáskanálnyi vanília kivonat
- Tetszés szerinti édesítő
- 1 teáskanálnyi Myprotein Matcha zöld tea por (opcionális)
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra, légkeveréses módot kiválasztva.
- Keverjük össze egy tálban az instant zabot, az impact fehérjeport, a sütőport és a sót. Keverjük addig, amíg a hozzávalók teljesen összeállnak. Tegyük félre egy kis időre.
- Helyezzük egy mixerbe a tojást, a maple szirupot, a tejet, a mogyoróvajat és a vaníliás ízesítőt és keverjük addig, amíg sima állagot kapunk.
- Öntsük össze a folyékony és a száraz összetevőket és nagyon finoman keverjünk rajta párat addig, amíg nem látunk már külön száraz összetevőket.
- Olajozzuk/vonjuk be kókuszolajjal/ ki kókuszolajjal vagy más választott olajjal a fánk sütőformákat, és öntsük bele a tésztát, kis szabad helyet hagyva a sütőforma tetején.
- 10-13 percre helyezzük a formát a sütőben lévő középső rácsra vagy addig, amíg a tűpróbát kiállja. Miután megsült, vegyük ki a sütőből a formát és 10 percig hagyjuk hűlni a fánkocskákat a formában, majd vegyük ki őket a formából és további 10 percig hagyjuk őket teljesen kihűlni.
- Keverjük össze a krémsajtot, az édesítőt, a vanília kivonatot és a matcha port amíg teljesen összeállnak. Egyesével mártsuk a fánkokat az így kapott masszába, és helyezzük őket a hűtőbe, hogy megszilárdulhassanak. Akár 3 napig is eláll a hűtőben.
Makrók adagonként:
Kalória: 161kcal - Fehérje: 8g - Szénhidrát: 22g - Zsír: 5g
Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.
Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.
Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.
Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.