RECEPTEK
Egyedényes tejszínes gombás csirke recept

Tejszínes gombás csirke recept
Hozzávalók 2 adag tejszínes gombás csirke recepthez
- 1 evőkanál olívaolaj
- 320 g bőr nélküli csirkecomb
- 5 gerezd fokhagyma (finomra szeletelt)
- 150 ml húsleves alaplé
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 150 g light krémsajt vagy tejszín
- 1 evőkanál friss petrezselyem (apróra szeletelt)
- 1 csipet feketebors
Gombás csirke elkészítése
- Először, hevíts fel az evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőbe közepesen erős lángon.
- Tedd a csirkecombokat a serpenyőbe és süsd mindkét oldalukat addig, míg aranybarnák nem lesznek, ez körülbelül 5 percet vesz igénybe oldalanként. Amint elkészült, vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
- Most add hozzá a fokhagymát és gombát a serpenyőbe és addig süsd, míg aranybarnára nem kezd változni, ezt követően öntsd fel a húsleves alaplével, majd mehet bele a kukoricaliszt és a light krémsajt.
- Hagyd főni, amíg a híg és folyékony állagból egy enyhén sűrű és krémes szósz nem lesz.
- Rakd vissza a csirkecombokat a serpenyőbe és enyhén melegítsd fel. Ha úgy érzed, hogy túl sűrű lett a szósz, öntsd fel egy kis forró vízzel.
- Tálald egy csipetnyi szeletelt friss petrezselyemmel és frissen őrölt feketeborssal meghintve.

Tápérték
- Kalória: 520 kcal
- Zsír: 27 g
- Szénhidrát: 20 g
- Fehérje: 50 g
További ízletes csirke ételeket szeretnél megismerni? Akkor csekkold csirkemell recept listánkat!
7 990 Ft
12 490 Ft
10 490 Ft

Lauren Dawes Író és szakértő
Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.
Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.
Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.