Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Tejszínes-csirkés tészta recept | avagy egy ínycsiklandó csirke Alfredo recept

Tejszínes-csirkés tészta recept | avagy egy ínycsiklandó csirke Alfredo recept
Lauren Dawes
Író és szakértő4 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése

A tejszínes-csirkés tészta minden háziasszony kedvence, ennek megfelelően dobogós helyet foglal el a gyors és kényelmes receptek között.

Ebben a könnyen követhető tejszínes-csirkés tészta receptben Jess Layla személyi edző osztja meg velünk egészséges verzióját.

Ha a recept kulcselemét, a tejszínt helyettesíteni szeretnéd, akkor könnyen megteheted egy kis alaplé, tej és liszt keverékével. Így a kalóriák és zsírtartalom miatt sem kell aggódnod.

Mert a fogyókúra sem azt jelenti, hogy le kell mondanod minden ízletes receptről!

Adag: 2

Hozzávalók

  • 2 csirkemell (kozkázott)
  • zsírszegény olajspray
  • bors
  • 1 tk. fokhagyma és zöldfűszerek
  • 120g teljes kiőrlésű penne tészta
  • tyúkhúsleves leveskocka (kevés vízben feloldva)
  • 50ml sovány tej
  • 1 ek. finomliszt
  • 200g spenót
  • parmezán
tejszínes-csirkés tészta

Elkészítés módja

1) Egy serpenyőt fújj be kevés olajspray-vel, majd ha felforrósodott, helyezd bele a felkockázott csirkemellet! Sóval és borssal ízesítsd, és süsd addig, míg szép aranybarna színe lesz!

2) Közben tedd fel a tésztát főni! (Kövesd a csomagoláson található információt, a főzési idő általában 12-15 perc.)

3) Amint átsült a hús, tedd félre! Ugyanabban az edényben, kezdd el készíteni a szószt! Keverd össze az edényben a kevés vízben feloldott leveskockát és a lisztet! Amint csomómentes, keverd hozzá a tejet is! Közepes lángon addig főzd, amíg be nem sűrűsödik!

4) Keverd a szószba a fokhagymát és zöldfűszereket, valamint a spenótot! Keverd addig, amíg a spenót össze nem esik!

5) A tészát szűrd le, majd keverd a szószba az elkészített csirkemellel együtt! Keverd össze alaposan!

6) Tálaláskor szórd meg parmezánnal! Jó étvágyat!

Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein