
Ezt a sajtos finomságot kétségkívül élvezni fogod. És meal prep receptként is tökéletes. Mutatjuk is, hogy miért...
Van az úgy, hogy semmi nem képes tartani benned a lelket munka közben, csak az, hogy vár valami finomság ebédre a hűtőszekrényben. Miért is ne adnád meg magadnak ilyenkor az élvezetet, és ennél valami igazán jól eső ételt? Hiszen megérdemled.
A karfiolt ismerjük úgy is, mint köret, de mi most átalakítottuk, és egy sajtos-kolbászos csőben sült karfiol különlegességet készítettünk belőle. Még extra fehérjét és tápláló kelkáposztát is tartalmaz. Az eredmény egy krémesen finom és rendkívül laktató fogás. Íme:
Adag: 4
Hozzávalók
1 nagy karfiol
200g kelkáposzta (apróra szelt)
1 ek. olívaolaj
400g zsírszegény kolbász belseje (fontos: nem magyaros fűszerezésű!)
500ml tej
50g zsírszegény olívapástétom
50g finomliszt
1 tk. só
1 tk. bors
200g zsírszegény cheddar sajt (reszelt)

Elkészítés módja
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra!
Első lépésként szedd virágaira a karfiolt, és tedd egy edény forrásban lévő vízbe! Főzd 6 percig, majd add hozzá az apróra vágott kelkáposztát, és főzd együtt további 2 percig! Szűrd le, majd helyezd egy tepsibe vagy jénai tálba!
Ezt követően hevítsd fel a olívaolajat egy tapadásmentes edényben, és tedd bele a kibelezett kolbász darabkákat! Süsd néhány percig, amíg mindenhol aranybarnára nem pirul, majd amint elkészült, tedd félre!
Töröld át az edényt, és tedd bele a zsírszegény olívapástétomot, majd melegítsd közepes lángon! Amint elolvadt, keverd hozzá a lisztet, hogy egy sűrű, krémes állagot kapj!
Fokozatosan add hozzá a tejet, és keverd össze alaposan! Egy sűrű fehér szószt kell így kapnod. Ízesítsd sóval, borssal, majd öntsd hozzá a reszelt sajtot is, és kevergesd, míg el nem olvad!
Óvatosan öntsd ezt a sajtos szószt a zöldségekre, majd tedd hozzá a kolbász darabokat is, és a végén szórd meg egy kevés sajttal még!
25 percig süsd a sütőben, amíg a sajt aranybarna nem lesz! Tálalhatod azonnal is, vagy elcsomagolhatod külön adagonként a következő napokra! Jó étvágyat!
Tetszett a recept? Próbáld ki ezeket is:
Táplálkozási információk
Kalóriák | 563 |
---|---|
Teljes zsír | 33g |
Összes szénhidrát | 28g |
Fehérje | 44g |

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.
Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.
Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.