MyproteinHU
Író és szakértő1 év Ago
Nem számít, hogy testépítő vagy, akinek minden kalóriát számolnia kell, vagy csak egyszerűen rajongsz a palacsintáért - ez a rizskása recept olyan, amit mindenképp ki kell próbálnod! És hogy mire jó a rizskása? Ez a mi titkos összetevőnk, ami garantálja, hogy a palacsinták nem csak aranybarnák és fantasztikusan levegősek lesznek, de egyben teljesen gluténmentesek is!
Rizskása recept palacsinta formában
Gluténmentes, habkönnyű és az elkészítése is csupán néhány perc - ez a rizskása recept palacsinta formában igazi főnyeremény! A végeredmény egy olyan reggeli lesz, ami nem csak tápláló, de az egész napodat beragyogja majd: ha egy reggel ilyen finomsággal indul, napközben sem állíthat majd meg senki!- Adag: 2 adag
- Előkészítési idő: 5 perc
- Főzési idő: 6 perc
A rizskása palacsinta hozzávalói
A rizskása palacsinta hozzávalói:- 120 gramm rizskása (Cream of Rice)
- 120 milliliter növényi tej
- 1 evőkanál juharszirup vagy agavé szirup
- 1 evőkanál almaborecet
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál só
- 1 teáskanál vanília kivonat
A rizskása elkészítése palacsintaként
- Egy tálban keverd össze a rizskását a növényi tejjel, juharsziruppal (vagy agavé sziruppal) és az almaborecettel. Alaposan dolgozd össze a hozzávalókat, majd hagyd néhány percig pihenni a keveréket, amíg a rizskása felszívja a folyadékot.
- Add hozzá a sütőport, a szódabikarbonát, a sót és a vanília kivonatot is. Ismét keverd össze - egy sima, selymes állagú palacsintatésztát kell kapnod. Ha a tészta túl sűrűnek tűnik, nyugodtan adj hozzá még egy kis növényi tejet!
- Melegíts elő egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon és fújd be a felszínét egy kis főzőspray-vel, esetleg kend be vékonyan vegán vajjal.
- Oszlass el egy kis tésztát a serpenyőben - egy merőkanál vagy mérőpohár segíthet, hogy jobban tudd kontrollálni a rizskása palacsinták méretét! Süsd a tészta egyik oldalát 2-3 percig, vagy amíg apró buborékok nem jelennek meg a felszínén - a szélein ilyenkor már látnod kell, hogy megfordíthatod.
- A fordítás után süsd még 2-3 percig a rizskása palacsintát, vagy amíg aranybarna nem lesz!
- Helyezd a kész palacsintát egy tányérra és készíts a maradék tésztából is hasonlóan aranyló színű palacsintákat - ennyi az egész!
- Ha készen vagy, már nincs is más dolgod, mint a kész rizskása remekműveket meglocsolni egy kis juharsziruppal, majd friss gyümölcsökkel és magvakkal díszíteni - vagy amivel csak szeretnéd. Tálald melegen és zsebeld be az elismerő szavakat!
Szerezd be 30%-os kedvezménnyel fehérjedús palacsinta mixünket!
Szívesen tennéd még egyszerűbbé és gyorsabbá a palacsintasütést? Akkor szerezd be fehérjében gazdag palacsintakeverékünket, mellyel percek alatt készítheted el a következő egészséges, ízletes proteinbomba finomságot! Ráadásul a BLOGHU kóddal 30%-os kedvezménnyel vásárolhatod meg a Protein Pancake Mix és Vegán Protein Pancake Mix termékeinket! Ne hagyd ki a lehetőséget!
MyproteinHU
Író és szakértő