Ezek a fehérje joghurt falatkák a nyári délutánok legmenőbb harapnivalói lesznek - erről a kényeztetően roppanós csokiborítás és a krémesen lágy joghurtos belső gondoskodik!
Olyan nassolnivalóra vágysz, ami megadja a kellő löketet a délutáni holtponton való átlendüléshez, de a makróidat sem kell teljesen újrakalkulálnod miatta? @healthy_floflo ötletei most sem hagynak cserben - ez a bámulatosan egyszerű, ugyanakkor egészséges finomság hamar a kedvenced lesz!
Semmi másra nincs szükséged, csak egy kis Impact Whey Proteinre a kedvenc ízedben, némi görög joghurtra, áfonyára, na és persze egy kevés étcsokira. Ha azonban olyan mogyoróvaj-fanatikus vagy, mint mi, pontosan tudod, hogy egy evőkanálnyi ebből a lágy és ízletes csemegéből csak még jobbá teszi majd a végeredményt - mi szóltunk!
Ha egyszer kipróbálod ezeket a protein joghurt falatkákat, mindig tartani fogsz egy adagot a fagyasztóban - a váratlanul betoppanó vendégek pedig örökké hálásak lesznek érte!
A protein joghurt falatkák hozzávalói
A protein joghurt falatkák hozzávalói:
200 gramm 0% zsírtartalmú görög joghurt
1 mérőkanál Impact Whey Protein vanília ízben
120 gramm áfonya
3 teáskanál Természetes Mogyoróvaj (krémes)
100 gramm 70%-os étcsokoládé
Kókuszreszelék a díszítéshez (opcionális)
A fehérje joghurt falatok elkészítése
Keverd össze a joghurtot és a vaníliás fehérjeport egy tálban, amíg egy sima krémet nem kapsz.
Add hozzá az áfonyát és óvatosan keverd a krémbe.
Készíts elő egy tálcát és béleld ki sütőpapírral. Kanalazz kis falatkákat a joghurtos-áfonyás keverékből a sütőpapírra!
Tedd a protein joghurt falatkákat 2-3 órára a mélyhűtőbe, amíg teljesen meg nem keményednek.
Amikor elkészültek a joghurt falatok, vedd ki őket a fagyasztóból és minden egyes falatka tetejére csempéssz egy kis teáskanál mogyoróvajat. Rögtön mehetnek is vissza a mélyhűtőbe még 5-10 percre, amíg a mogyoróvaj állaga is megfelelően kemény lesz.
Amíg várakozol, olvaszd meg az étcsokit a mikrohullámú sütőben: 30 másodpercenként vedd ki a mikróból és alaposan keverd meg, ezt pedig addig folytasd, amíg teljesen el nem olvad a csoki (ez körülbelül 2 perc lesz).
Az elkészült fehérje joghurt falatkákat mártsd bele az olvasztott csokiba - vigyázz, gyorsnak kell lenned, hogy el ne olvadjanak! Használj egy villát, ennek a segítségével könnyebb lesz megfordítani és kiemelni őket a csokiból.
Helyezd vissza a protein joghurt falatokat a sütőpapíros tálcára és ne hagyd ki az extra feltéteket: mit szólsz egy kis kókuszreszelékhez? Flo erre szavazott, mi pedig teljesen egyetértünk vele - a textúrája és az íze is csak még mennyeibbé teszi ezt a nassolnivalót!
Amint kész vagy, tedd is vissza a joghurt falatokat a hűtőbe, hogy a csoki is megdermedjen.
Próbáld ki azonnal a protein joghurt falatkákat, vagy várd meg a tökéletes pillanatot, amikor ellenállhatatlan vágyat érzel egy kis hűsítő finomság után!
A protein joghurt falatok tápértéke adagonként
Kalória: 130 kalória
Zsír: 7 gramm
Szénhidrát: 10 gramm
Fehérje: 9 gramm
Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.
Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.
Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.