A tömegelés aranyszabálya a kalóriatöbblet, igaz? Nos, ez az óriás hamburger szó szerint óriási segítség lesz ebben, ráadásul még a gondolatától is biztosan összefut a nyál a szádban. Elképesztő kalóriatartalmával - 1005 - gyors és ízletes megoldás, ha teljesíteni szeretnéd a napi makrócéljaidat.
Ha a hamburger házilag készül, biztos lehetsz benne, hogy a lehető legtöbb hús (és fehérje) kerül a bucik közé. Innentől pedig már csak a kedvenc feltéteiden a sor - ropogós bacon, roppanós saláta, karamellizált hagyma, csak hogy a legnépszerűbbeket említsük.
Tömegelő óriás hamburger
A házi hamburger recept hozzávalói
250 gramm 20% zsírtartalmú darált marhahús
Egy csipet só és bors (a fűszerezéshez)
½ hagyma (szeletelt)
1 szelet bacon
1 szelet cheddar
1 puha hamburger buci
1 szelet salátalevél (opcionális)
1 szelet paradicsom (opcionális)
A tömegelő óriás hamburger elkészítése
Először is egy nagy keverőtálban fűszerezd be a darált húst. Nyomkodd szét a húst a kezeddel, majd formázz belőle egy nagy golyót. Majd lapítsd el, hogy egy vastag húspogácsát kapj.
Serpenyőben, nagy lángon hevíts egy kis olajat, majd süsd addig a burgert, amíg mindkét oldala barna nem lesz, és a közepe át nem sül.
Félidőnél helyezd a hagymaszeleteket a serpenyőbe a hús mellé, hogy kicsit megpuhuljon, majd rakd mellé a bacont is. A sütés utolsó perceiben helyezd a cheddar sajtot a húspogácsára.
Ha elkészült, vedd ki az olvasztott cheddaros húspogácsát és a hagymaszeleteket a serpenyőből, és pihentesd egy kicsit. Vágd félbe a bucit és pirítsd meg mindkettőt a bacon mellett.
Ha minden kész, eljött a házi hamburger elkészítésének ideje - pakold meg a bucikat a húspogácsával, baconnel, karamellizált hagymával, salátával, paradicsomszeletekkel és ízlés szerint rengeteg szósszal.
Tápanyagértékek
Kalória: 1005
Zsírok: 68g
Szénhidrátok: 7g
Fehérje: 56g