Egy gyorsan elkészíthető, egyszerű Protein Brownie recept, aminek elkészítéséhez vissza-vissza fogsz térni.
Ezek a fenséges browniek olyan könnyen elkészíthetőek, hogy hamarabb megvan egy adag, mint ahogy leérnél az edzőterembe. Egyszerűen fogj egy keverőtálat, tedd bele az összetevőket, keverd tésztává és dobd be a sütőbe. Egyszerű, gyors, egészséges és felveszi a versenyt a kedvenc "szemét kaja" browniddal.
A tésztában az avokádó használata lehetővé teszi, hogy egy krémes protein browniet kapj, aminek alacsony a telített zsír tartalma és tele van szívbarát egyszeresen telítetten zsírokkal, plusz vitaminokkal és ásványi anyagokkal. És bízz bennünk, nem fogod érezni a különbséget!
Adagok száma: 8 brownie
Elkészítési idő: 5 perc
Sütési idő: 15 perc
Összes idő: 20 perc
Összetevők
- 1 érett avokádó
- 2 nagy tojás
- 100ml Sugar-Free Syrup
- 90g liszt (amilyet szeretünk használni)
- 60g kakaópor
- 2 adagolókanál Impact Whey Protein (Csokis)
- 50g High-Protein Chocolate
Elkészítés
- Kapcsold be a sütőt és melegítsd elő 150˚C/170˚C-ra ha légkeveréses. Ezután vegyél elő egy 20cm-es sütőformát és tegyél bele sütőpapírt.
- Egy közepes méretű keverőedényben törd össze az avokádót és keverd hozzá a tojást. Keverd addig amíg csomómentes.
- Ezután add hozzá a Sugar-Free Syrup cukormentes szirupunkat, a kakaóport és keverd egyenletes állagúvá. Add hozzá a lisztet és a fehérjeport és szintén keverd el. Végül adjuk hozzá az összetört protein csokoládét és keverjük a tésztához.
- egyenletesen oszlassuk el a tésztát a formában. Süssük 15-20 percig (15 perc ha nagyon ragadósa, 20 perc ha sütisebb browniet szeretnénk).
- Sütés után hagyjuk lehűlni 30 percig és vágjuk fel 8 szeletre.
Tápanyagok (1 adagban):
Kalória: 151kcal - Zsír: 8g - Szénhidrát: 12g - Fehérje: 7g
Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.
Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.
Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.
Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.