Ez a mogyoróvajas sajttorta nem igényel sok előkészületet, így rengeteg időt spórolhatsz vele, mégis isteni desszert kerülhet az asztalra a hét bármely napján! Hiszen miért is tartogatnánk az ilyen szuper recepteket csupán a különleges alkalmakra? Egy fehérjében gazdag, ínycsiklandó mogyoróvajas sajttorta bármelyik szürke hétköznapot feldobja. Ráadásul amellett, hogy gyorsan elkészül és az ízlelőbimbóidat is kényezteti, remekül dobozolható - persze érdemes egy-két extra szeletet is vinned, mert a kollégáid sem biztos, hogy ellen tudnak (vagy akarnak) állni a kísértésnek!
A mogyoróvajas sajttorta hozzávalói
8 darab keksz (összemorzsolva)
2 evőkanál alacsony zsírtartalmú vaj (megolvasztva)
2 evőkanál méz
180 gramm alacsony zsírtartalmú krémsajt
200 gramm 0% zsírtartalmú görög joghurt
1 mérőkanál Impact Whey Protein (vanília ízben)
2 evőkanál Természetes Mogyoróvaj
Egy marék eper
Egy marék áfonya
2 evőkanál Protein Spread
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
Törd össze a kekszet, hogy egészen finom, morzsás állagot kapj - akár sodrófát is használhatsz a művelethez.
Keverd össze a kekszmorzsát a megolvasztott vajjal és a mézzel.
Nyomkodd a masszát egy sütőforma aljára (akár püspökkenyér-formát is használhatsz), úgy, hogy teljesen befedje azt.
Ez a kekszes massza lesz a sajttorta alapja - tedd be a sütőbe 10 percre.
Amíg sül a sajttorta alap, egy nagy tálban keverd össze a krémsajtot, joghurtot, fehérjeport, mogyoróvajat és mézet.
Kanalazd a mogyoróvajas sajttorta krémet az alapra, a tetejét pedig simítsd el.
Már csak a sütés van hátra: tedd be a sütőbe a sajttortát és süsd 20 percig 175 fokon, majd állítsd a hőmérsékletet 150 fokra és süsd még 10 percig.
Kész a sajttorta: vedd ki a sütőből és hagyd teljesen kihűlni, majd tedd be a hűtőszekrénybe legalább 3 órára.
Ha ezzel is megvagy, jöhet a díszítés! Éld ki a kreativitásod - ha ránk hallgatsz, a mogyoróvajas sajttorta ízvilágához nagyon passzol, ha egy kis extra mogyoróvajat csorgatsz rá, majd megszórod eperrel és áfonyával. A Protein Spread se maradjon le, így máris csokoládés mogyoróvajas sajttorta lesz a művedből!
A mogyoróvajas sajttorta tápértéke
Ez a süti biztosan megdobja a napi fehérjebeviteled - a sajttorta tápértéke egy szeletben a következő:
Kalória: 427 kcal
Zsír: 20 g
Szénhidrát: 31 g
Fehérje: 25 g