Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Fehérjében gazdag mogyoróvajas sajttorta

Fehérjében gazdag mogyoróvajas sajttorta
Monica Green
Író és szakértő2 év Ago
Monica Green profiljának megtekintése

Ez a mogyoróvajas sajttorta nem igényel sok előkészületet, így rengeteg időt spórolhatsz vele, mégis isteni desszert kerülhet az asztalra a hét bármely napján! Hiszen miért is tartogatnánk az ilyen szuper recepteket csupán a különleges alkalmakra? Egy fehérjében gazdag, ínycsiklandó mogyoróvajas sajttorta bármelyik szürke hétköznapot feldobja. Ráadásul amellett, hogy gyorsan elkészül és az ízlelőbimbóidat is kényezteti, remekül dobozolható - persze érdemes egy-két extra szeletet is vinned, mert a kollégáid sem biztos, hogy ellen tudnak (vagy akarnak) állni a kísértésnek! 

A mogyoróvajas sajttorta hozzávalói

  • 8 darab keksz (összemorzsolva)

  • 2 evőkanál alacsony zsírtartalmú vaj (megolvasztva)

  • 2 evőkanál méz

  • 180 gramm alacsony zsírtartalmú krémsajt

  • 200 gramm 0% zsírtartalmú görög joghurt

  • 1 mérőkanál Impact Whey Protein (vanília ízben)

  • 2 evőkanál Természetes Mogyoróvaj

  • Egy marék eper

  • Egy marék áfonya

  • 2 evőkanál Protein Spread

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.

  2. Törd össze a kekszet, hogy egészen finom, morzsás állagot kapj - akár sodrófát is használhatsz a művelethez. 

  3. Keverd össze a kekszmorzsát a megolvasztott vajjal és a mézzel.

  4. Nyomkodd a masszát egy sütőforma aljára (akár püspökkenyér-formát is használhatsz), úgy, hogy teljesen befedje azt.

  5. Ez a kekszes massza lesz a sajttorta alapja - tedd be a sütőbe 10 percre. 

  6. Amíg sül a sajttorta alap, egy nagy tálban keverd össze a krémsajtot, joghurtot, fehérjeport, mogyoróvajat és mézet.

  7. Kanalazd a mogyoróvajas sajttorta krémet az alapra, a tetejét pedig simítsd el.

  8. Már csak a sütés van hátra: tedd be a sütőbe a sajttortát és süsd 20 percig 175 fokon, majd állítsd a hőmérsékletet 150 fokra és süsd még 10 percig.

  9. Kész a sajttorta: vedd ki a sütőből és hagyd teljesen kihűlni, majd tedd be a hűtőszekrénybe legalább 3 órára.

  10. Ha ezzel is megvagy, jöhet a díszítés! Éld ki a kreativitásod - ha ránk hallgatsz, a mogyoróvajas sajttorta ízvilágához nagyon passzol, ha egy kis extra mogyoróvajat csorgatsz rá, majd megszórod eperrel és áfonyával. A Protein Spread se maradjon le, így máris csokoládés mogyoróvajas sajttorta lesz a művedből!

Mogyoróvajas sajttorta

A mogyoróvajas sajttorta tápértéke

Ez a süti biztosan megdobja a napi fehérjebeviteled - a sajttorta tápértéke egy szeletben a következő:

  • Kalória: 427 kcal

  • Zsír: 20 g

  • Szénhidrát: 31 g

  • Fehérje: 25 g

Monica Green
Író és szakértő
Monica Green profiljának megtekintése
myprotein