Monica Green
Író és szakértő1 év Ago
Ez a mogyoróvajas sajttorta nem igényel sok előkészületet, így rengeteg időt spórolhatsz vele, mégis isteni desszert kerülhet az asztalra a hét bármely napján! Hiszen miért is tartogatnánk az ilyen szuper recepteket csupán a különleges alkalmakra? Egy fehérjében gazdag, ínycsiklandó mogyoróvajas sajttorta bármelyik szürke hétköznapot feldobja. Ráadásul amellett, hogy gyorsan elkészül és az ízlelőbimbóidat is kényezteti, remekül dobozolható - persze érdemes egy-két extra szeletet is vinned, mert a kollégáid sem biztos, hogy ellen tudnak (vagy akarnak) állni a kísértésnek!
A mogyoróvajas sajttorta hozzávalói
- 8 darab keksz (összemorzsolva)
- 2 evőkanál alacsony zsírtartalmú vaj (megolvasztva)
- 2 evőkanál méz
- 180 gramm alacsony zsírtartalmú krémsajt
- 200 gramm 0% zsírtartalmú görög joghurt
- 1 mérőkanál Impact Whey Protein (vanília ízben)
- 2 evőkanál Természetes Mogyoróvaj
- Egy marék eper
- Egy marék áfonya
- 2 evőkanál Protein Spread
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
- Törd össze a kekszet, hogy egészen finom, morzsás állagot kapj - akár sodrófát is használhatsz a művelethez.
- Keverd össze a kekszmorzsát a megolvasztott vajjal és a mézzel.
- Nyomkodd a masszát egy sütőforma aljára (akár püspökkenyér-formát is használhatsz), úgy, hogy teljesen befedje azt.
- Ez a kekszes massza lesz a sajttorta alapja - tedd be a sütőbe 10 percre.
- Amíg sül a sajttorta alap, egy nagy tálban keverd össze a krémsajtot, joghurtot, fehérjeport, mogyoróvajat és mézet.
- Kanalazd a mogyoróvajas sajttorta krémet az alapra, a tetejét pedig simítsd el.
- Már csak a sütés van hátra: tedd be a sütőbe a sajttortát és süsd 20 percig 175 fokon, majd állítsd a hőmérsékletet 150 fokra és süsd még 10 percig.
- Kész a sajttorta: vedd ki a sütőből és hagyd teljesen kihűlni, majd tedd be a hűtőszekrénybe legalább 3 órára.
- Ha ezzel is megvagy, jöhet a díszítés! Éld ki a kreativitásod - ha ránk hallgatsz, a mogyoróvajas sajttorta ízvilágához nagyon passzol, ha egy kis extra mogyoróvajat csorgatsz rá, majd megszórod eperrel és áfonyával. A Protein Spread se maradjon le, így máris csokoládés mogyoróvajas sajttorta lesz a művedből!
A mogyoróvajas sajttorta tápértéke
Ez a süti biztosan megdobja a napi fehérjebeviteled - a sajttorta tápértéke egy szeletben a következő:- Kalória: 427 kcal
- Zsír: 20 g
- Szénhidrát: 31 g
- Fehérje: 25 g
Monica Green
Író és szakértő