A Valentin nap tökéletes alkalom egy kis sütögetésre, de ezt a mogyoróvajas cukormentes finomságot bármikor rövid idő alatt elkészíthetjük, ha egy kis nassolásra vágyunk.
Hozzávalók (12 db-hoz)
75 g Intant Zab
3 g sütőpor
50 g eritrit
10 csepp Vanília ízű Ízesítő csepp
100 g Mogyoróvaj
1 db tojás
30 g Organikus Kakaógomb (elérhető angol oldalunkon)
5 csepp Csokoládé ízű Ízesítő csepp
5 g kókuszolaj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A zablisztet összekeverjük a sütőporral és az eritrittel. Külön összekeverjük a mogyoróvajat a tojással és az ízesítőcseppekkel, majd a két keveréket egyneművé gyúrjuk. Liszttel megszórt nyújtódeszkán 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd szív alakú kiszúróval formára vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd 10 perc alatt ropogósra sütjük az előmelegített sütőben.
A kakaógombokat összekeverjük a kókuszolajjal, ízesítőcseppet csepegtetünk hozzá, majd mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk teljesen folyékonnyá. Egy ecset segítségével bekenjük a szív alakú mogyoróvajas kekszek felét csokoládéval, majd hűvös helyen száradni hagyjuk.
Tápanyagtartalom (1 db-ban):
Kalória: 86 kcal - Szénhidrát: 5,1 g - Zsír: 5,5 g - Fehérje: 3,5 g