Szereted a mákos finomságokat? Nem vagy egyedül! Próbáld ki azonban ezúttal egy kicsit újragondolva és fehérjével megspékelve! Ezzel a pofonegyszerű mákos guba gombóc recepttel tuti sikered lesz, és még a fehérje által nyújtott előnyökből is részesülhetsz.
Hozzávalók
- 500g laktózmentes túró
- 100g apró szemű zabpehely (igény szerint gluténmentes is lehet)
- 150g darált mák
- 30g Impact Whey Protein (vaníliás vagy fehér csokoládés)
- 4 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 3 evőkanál édesítő
Tetejére:
- Kókuszkrém
- Fehér csokoládés Impact Whey Protein
Elkészítés
- Mindent összegyúrunk, és fél órára hűtőbe rakjuk.
- Addig vizet rakunk fel főni, és jól kikeverjük a kókuszkrémünket.
- A megpuhult masszánkból vizes kézzel gombócokat gyúrunk, és a lobogó vízbe rakjuk őket. Gyorsan megfőnek (kb. 1 perc), ha már a víz tetején lebegnek nyugodtan kivehetjük őket.
- Kókuszkrém és ízlés szerinti fehérje kerülhet a kész gombócok tetejére.
Tamás nemrég szerezte meg a cukrász képesítést, amit arra szeretne majd a közeljövőben felhasználni, hogy kimondottan sportolóknak készíthessen a saját kis helyén proteindús és egészséges desszerteket. Addig is újabb és újabb finomságokat tervez és gondol újra.
Napi szinten megtalálható az edzőteremben, szereti önmagát fejleszteni és a határait feszegetni. Ez igaz a sportban, de a sütésben is egyaránt.
A mottója a következő: "Azt mondják, az élet nem habos torta. De a kezemben valahogy mégis mindig van egy szelet."
Ha érdekelnek Tamás ötletei és alkotásai, kövesd Instagramon!