Kívánod a Lasagne-t de nem akarsz egy egész tepsivel készíteni? Próbáld ki egy kisebb kenyérsütő formában! 3 adagot készíthetsz el nagyon egyszerűen, így 3 napra vagy étkezésre le van tudva a főzés.
Az alacsony szénhidrát, de magas fehérjetartalmú lasagne egy kitűnő választás a hétköznapokra - és még egyik kedvenc ételed sem kell nélkülöznöd.
Adagok: 3 adag
Szükséges eszköz: Kenyérforma sütő edény
Összetevők
- 1 evőkanál organikus kókuszolaj
- 1 fehér hagyma, felaprítva (vagy egy evőkanál hagyma por)
- 2 gerezd fokhagyma, finomra darabolva (vagy egy teáskanál fokhagymapor)
- 1 evőkanál szárított oregano
- 350g darált pulykahús
- 600g szeletelt paradicsom vagy paradicsom passata
- 400g My Lasagne tészta /angol oldalunkon beszerezhető/
- 1 cukkini
- 1 teáskanál tengeri só és fekete bors
- 400g cottage cheese
- 3 tojás fehérje
- 100g High Protein Cheese (reszelve) - Magas fehérjetartalmú sajt
Elkészítés
#1 Először készítsük el a pulyka ragut. Tegyünk kókuszolajat egy serpenyőbe közepes vagy magas hőfokon. Adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk meg 3-4 perc alatt, ezután adjuk hozzá a fokhagymát is további 2 percre (ha por alapú hagymákat használ a következő lépésnél adja az ételhez).
#2 Ezután adjuk hozzá a darált húst és egy spatulával törjük szét darabokra, főzzük addig, míg barna nem lesz - 3-4 percig, és kevergessük alkalmanként. Keverjük bele az oregánót, sót, borsot, öntsük hozzá a paradicsomot és alacsony lángon főzzük 10 percig.
#3 Amíg várunk törjük össze a cottage cheese-t a tojás fehérjével egy tálban egy villa segítségével és adjuk hozzáa a maradék sót és borsot. Tegyük félre. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra vagy 180°C-ra ha légkeveréses.
#4 Most készítsük elő a cukkini és lasagne lapokat. Használjunk egy zöldség hámozót és szeleteljük fel hosszában a cukkinit, hogy hosszú vékony szeleteket kapjunk. Mossuk le a lasagne lapokat hideg vízben egy szűrűvel.
#5 Ha kész a pulyka ragu, itt az idő elkészíteni az ételünket. Kezdjük egy réteg cukkinivel, hogy könnyen ki tudjuk majd szedni sütés után. Ezután váltogassunk a ragu, sajt szósz, lasagne lapok és a cukkini között. A rétegelést fejezzük be lasagne lapokkal, tegyünk rá sajtszószt és szórjuk meg magas fehérjetartalmú sajttal.
#6 Süssük 15 percig fóliával a tetején, majd távolítsuk el a fóliát, emeljük meg a hőfokot 20°C-al és süssük további 20 percig.
Jó étvágyat!
Makrók adagonként:
Kcal: 519 - Fehérje: 64g - Szénhidrát: 35g - Zsír: 13g