Ez a fűszeres lazac elkészítését bemutató recept 3 napig gondoskodik majd finom ebédről, és szó szerint pofonegyszerű! Ráadásul, a lazac telis-tele van omega-3 zsírsavval – mely köztudottan segíti az izomfejlődést, és hozzájárul ahhoz, hogy szálkás maradj. Még egy érv tehát!
Itt találsz még több előre főzős és fitnesz receptet.
Hozzávalók
- 3 gerezd fokhagyma (durvára vágva)
- 1 citrom (nagyon vékony karikákra szelve)
- 3 vadlazacfilé
- 1.5 ek. cajun fűszerkeverék (vagy ha magad készítenéd, keverj össze egy-egy csipet sót, fekete borsot, fokhagymaport, vöröshagyma port, cayenne borsot, fűszerpaprikát, oregánót és kakukkfüvet)
- 1 ek. olívaolaj
- 1 tk. durva szemű tengeri só és fekete bors
- 180g (száraz) kuszkusz
- 10-12 szár (tenderstem) brokkoli
- 2 cukkini
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra! Vágjuk le a (tenderstem) brokkolik száraz végét (kb. 1 cm), és spirálozó segítségével aprítsuk fel a cukkinit (vékony csíkokra is szelhetjük, ha nincs spirálozónk). Helyezzük a brokkolit egy mélyebb tepsibe, majd következő rétegként borítsuk be a cukkinivel, fokhagymával és a citrommal! Ízesítsük tengeri sóval és fekete borssal! Locsoljuk meg a tetejét kevés olívaolajjal!
- Dörzsöljük be a lazacfilét a maradék olívaolajjal és a cajun fűszerkeverékkel, majd helyezzük a bőrös oldalával felfelé a zöldségekre! Süssük 25 percig, majd növeljük a hőfokot 180°C-ra, és süssük további 5 percig, amíg a bőr ropogóssá nem válik!
- Főzzük meg a kuszkuszt a csomagolásán olvasható módon, majd osszuk szét 3 műanyag edénybe! A lazacot és zöldséget is osszuk szét néhány citromkarikával együtt az edényekbe, és hagyjuk hűlni! Takarjuk le, és tároljuk a hűtőszekrényben akár 3 napig! Ha megéheztünk, melegítsük 3 percig magas fokozaton mikróban vagy amíg tűzforró nem lesz!
Makrók 1 adagban:
Kalória: 457kcal - Fehérje: 35g - Szénhidrát: 47g - Zsír: 11g
Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.
Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.
Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.
Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.