A mindenki által jól ismert császármorzsa most kívül-belül megújul. Bemutatunk nektek egy habkönnyű, gluténmentes császármorzsa receptet, melyet a mogyoróvaj és málnás cukormentes szirup tesz igazán különlegessé. Ezt a finomságot nem érdemes kihagyni!
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukormentes baracklekvár
- 2 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál édesítő
- kevés kókuszolaj
Tálaláshoz:
Elkészítés:
- A tojásokat kettéválasztjuk.
- A tojássárgáját kikeverjük a lekvárral, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- Egy fakanálnyi habot keverjünk el a lekváros keverékben! Utána ezt öntsük hozzá a többi habunkhoz, óvatosan forgassuk egybe, nehogy nagyon összetörjön a hab!
- Ha ezzel megvagyunk, akkor szitáljuk hozzá a rizslisztet! Ezt is óvatosan forgassuk bele! Egy levegős, habos tésztát kell, hogy kapjunk.
- Kis hőfokon melegítsük fel a serpenyőt kevés kókuszolajjal! A tésztánkat folyassuk a közepére, és egyengessük el! Ezt követően fontos lépés, hogy a tetejére egy fedőt helyezzünk!
- Nem kell sokáig sütni (max. 1 perc), ha már van alja, lehet is fordítani. Újra fedőt helyezünk rá, és ismét 1 percig sütjük. Majd a megsült, nagyon puha, levegős tésztánkat kivesszük egy tányérra.
- Megtöröljük a serpenyőnket, két kanál édesítőt pici lángon felolvasztunk, és rátesszük a kész tésztánkat. Rögtön egybesül az olvadt édesítőnk a tésztával. Fakanállal azonnal szét is darabolhatjuk ízlés szerint apró császármorzsa darabokra.
- Tálalás során pohárba vagy tálkába rétegezzük a tésztát, a mogyoróvajat és a málnás cukormentes szirupot!
Tamás nemrég szerezte meg a cukrász képesítést, amit arra szeretne majd a közeljövőben felhasználni, hogy kimondottan sportolóknak készíthessen a saját kis helyén proteindús és egészséges desszerteket. Addig is újabb és újabb finomságokat tervez és gondol újra.
Napi szinten megtalálható az edzőteremben, szereti önmagát fejleszteni és a határait feszegetni. Ez igaz a sportban, de a sütésben is egyaránt.
A mottója a következő: "Azt mondják, az élet nem habos torta. De a kezemben valahogy mégis mindig van egy szelet."
Ha érdekelnek Tamás ötletei és alkotásai, kövesd Instagramon!