Pezsdítsd fel a hétköznapokat ezzel az izgalmas, a thai konyha által inspirált garnélarák stir-fry recepttel! Úgy érzed, ideje lenne valami újdonsággal megfűszerezni a túlságosan is jól ismert rutinod? Mi tudjuk, mi a megoldás: ez a garnélarák recept elhozza a konyhádba Ázsia legjavát, hogy testedet-lelkedet megmelengesse - ez különösen kellemes érzés lesz majd, amikor odakint már hűvösek az esték. Az ízlelőbimbóid ujjongani fognak az élménytől, ezt garantáljuk!
A krémes és pikáns sriracha majonézzel borított, extra-ropogós garnélarák elkészítése ráadásul sokkal egyszerűbb, mint gondolnád: csupán néhány lépés és már élvezheted is ezt az egzotikus fogást! Egy kis roppanós brokkolival és egy adag laktató fekete rizzsel kiegészítve ez a garnélarák recept maga a tökéletesség. Jó étvágyat!
A ropogós garnélarák hozzávalói 4 főre
Garnélarák recept összetevők:
- 1 csésze fekete rizs
- 4 evőkanál light majonéz
- 1/2 teáskanál sriracha (nyugodtan tegyél bele többet, ha csípősebb végeredményre vágysz)
- 1/2 evőkanál édes chilli szósz
- 50 gramm kukoricaliszt
- 10 gramm fehér liszt
- 40 milliliter ásványvíz
- 120 gramm brokkoli
- 180 gramm garnélarák
- 1 szál újhagyma
- 1 piros chilli, feldarabolva
Az egzotikusan pikáns garnélarák elkészítése
- Először főzd meg a rizst a zacskón szereplő utasítás szerint (ehhez nagyjából 25 percre lesz szükséged).
- Amíg a rizs fő, keverd simára a majonézt, a sriracha-t és az édes chilli szószt, majd tedd félre a végeredményt.
- Ha ezzel megvagy, jöhet a következő lépés: keverd össze az ásványvizet a liszttel és a kukoricaliszttel, hogy egy sűrű masszát kapj. Ezt is tedd félre.
- Darabold fel a brokkolit és pirítsd meg közepes lángon. Amikor már kissé megpuhult és egy kis barnás színt kapott, vedd ki a serpenyőből.
- Következhet a garnélarák: vond be a rákokat a lisztes-vizes masszával, majd süsd meg őket magas lángon, egy serpenyő és olaj segítségével, amíg teljesen át nem sülnek.
- Tedd a kész garnélarákokat egy tálba és locsold meg őket a sriracha majonézzel.
- Már csak az utolsó lépés maradt hátra: a tálalás! Először halmozd a tálra a fekete rizst, majd jöhet a pirított brokkoli, végül a pikáns majonézes garnélarák. Szórd meg a tetejét újhagymával és ha szereted a csípőset, akkor egy kis chillivel is, majd csodáld meg a műved és fogyaszd el a végeredményt jó étvággyal!
A különleges garnélarák fogás tápértéke egy adagban
- Kalória: 520 kcal
- Zsírok: 15 gramm
- Szénhidrátok: 72 gramm
- Fehérje: 49 gramm
További egészséges receptek
Kipróbálnál további egészséges recepteket? Íme néhány izgalmas fogás!
15 perc alatt elkészíthető vegán cékla hamburger
15 perc alatt elkészíthető vegán cékla hamburger receptünk bizonyítékul szolgál arra, hogy egy növényi alapú étrend is lehet ízekben gazdag és kulinárisan izgalmas.
10 perces csicseriborsó saláta recept
Ez a finom, friss és ízekben gazdag csicseriborsó saláta szó szerint 10 perc alatt összeállítható, és egyáltalán nem igényel főzést. Pofonegyszerű.
Csirkés-tésztás cézár saláta recept
Felejtsd el a bonyolult lépéseket és titkos összetevőket, ez a csirkés-tésztás cézár saláta recept bolondbiztos.Ízletes, könnyű ebéd opció.
Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.
Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.
Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.