
Az egyik legújabb fehérjés ropogtatnivalónk nem csak önmagában, de egy finom diétás sütemény hozzávalójaként is tökéletesen megállja helyét.
Hozzávalók (4 db-hoz):
50 g Instant Zab
2 g sütőpor
25 g Csokoládé ízű Impact Whey Protein
15 g Organikus Kakaópor (elérhető angol nyelvű oldalunkon)
1 db banán
1 db tojás
125 g sovány túrókrém
10 csepp Csokoládé ízű Ízesítőcsepp

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
Először összekeverjük a tészta száraz hozzávalóit; a zablisztet, a sütőport, a kakaóport és a fehérjét. Külön összekeverjük a tojást a pépesített banánnal, majd a száraz keverékhez adjuk. Végül fokozatosan annyi vizet öntünk hozzá, hogy kissé folyékony, krémes tésztát kapjunk.
A tésztát 4 egyenlő részre osztva szilikon muffin formába kanalazzuk, majd az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Ezalatt összeállítjuk a cupcake krémjét. A zsírszegény túrót ízesítőcseppel édesítjük, majd belemorzsolunk egy darab protein töltött kekszet és alaposan elkeverjük. Habzsákba töltjük, majd hűtőben pihentetjük.
Az elkészült muffinokat hűlni hagyjuk, majd már langyos állapotukban díszítjük őket a habzsákba töltött krémmel. Végül négy felé vágjuk a maradék töltött kekszet és ezzel „koronázzuk meg” süteményeinket.
Tápanyagérték (1 db-ban):
Kalória: 203 kcal Szénhidrát: 16g Fehérje: 16g Zsír: 7g
