
A mogyoróvajas brownie bomba lesz mostantól a kedvenc fehérjegolyó recepted!
Új fehérjegolyó receptet keresel? Nem is éltél igazán, amíg nem próbáltad a mogyoróvajas brownie bombákat, mely golyónkként 9 g fehérjét tartalmaz!
Itt találsz még több fitnesz receptet
Adag: 12-14 db
Hozzávalók
150g Myprotein Protein Brownie Mix /angol oldalunkon beszerezhető/
50g Organikus kókuszolaj (olvasztva)
170g zsírszegény görög joghurt
1 tojás
45ml tej
Töltelék:
120g Mogyoróvaj
2-3 adagolókanálnyi tetszőleges Impact Whey Protein (mi a sós karamell ízűvel próbáltuk ki)
Máz:
70g Organikus kakaópor
70g Organikus kókuszolaj
Általad választott édesítőszer: Próbáld ki a kókuszcukrot vagy xylitolt (nyírfacukrot). (Használj olyan sokat vagy épp keveset, ahogy szeretnéd) /angol oldalunkon beszerezhetőek/

Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra vagy hőkeveréses sütő esetén 170°C-ra!
Keverjük össze a brownie mixet az olvasztott kókuszolajjal, a görög joghurttal, tojással és tejjel!
Habverővel addig keverjük, míg sima állagú nem lesz!
Béleljünk ki egy közepesen mély tepsit kókuszolajjal megkent sütőpapírral!
A tepsit a sütő közepébe helyezve süssük 16-18 percig! Amikor kivettük, hagyjuk hűlni a tepsiben pár percig, majd helyezzük egy süteményrácsra, ahol tovább hűlhet!
Amíg várakozunk, keverjük össze egy tálban alaposan a mogyoróvajat és a fehérjeport, majd 30 percig tegyük fagyasztóba!
Vegyük ki a fagyasztóból a mogyoróvajas keveréket, kanalazzunk ki belőle kis adagokat, majd formázzunk kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat. A golyókat helyezzük egy kis tálcára, majd tegyük vissza a fagyasztóba 15 percre!
Amint kihűlt a brownie, egy sodrófa segítségével nyújtsuk olyan vékonyra, amennyire csak lehetséges! Vágjuk fel a kinyújtott browniet 8x8 cm-es darabokra!
Vegyük ki a fagyasztóból a mogyoróvajas golyókat, és borítsuk be őket 1-1 brownie négyzettel, majd így formázzuk őket golyókká!
A mázhoz keverjük simára és krémes állagúvá az olvasztott kókuszolajat, a kakaóport és édesítőszert! Forgassuk a mázba egy villa segítségével a golyókat, majd helyezzük őket egy tálcán a hűtőszekrénybe 30 percre! Letakarva, hűtőben tárolva 5 napig fogyaszthatjuk.
Makrók golyónként:
Kalória: 119kcal - Fehérje: 9g - Szénhidrát: 6g - Zsír: 7g

Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.
Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.
Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.
Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.