
Proteinben gazdag finomság, amely pont kényelmesen elfér a kezedben, ráadásul a megfelelő mennyiségű szénhidrátot is tartalmazza, hogy regenerálja az izmaidat edzés után! Fogadjunk, azt gondolod, hogy ami ennyire jól néz ki, azt biztosan bonyolult elkészíteni, így inkább neki sem állnál. Nos, van egy jó hírünk: ez az onigiri recept sokkal egyszerűbb, mint ahogy azt gondolnád! Ha szeretnéd lenyűgözni a kollégáidat, vagy egyszerűen csak kedved támadt valami újdonságot kipróbálni, irány a konyha: készülhet az onigiri!
Proteinben gazdag onigiri recept
Elkészíthető adagok száma: 6 adag
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc
Az onigiri hozzávalói
250 gramm sushi rizs
30 ml ízesített rizsecet
3 nori lap, széles csíkokra vágva
Egy maréknyi pirított fekete és fehér szezámmag
3 szabadtartású tojás
100 gramm darabos tonhal
2 újhagyma, megmosva és felszeletelve spring onions, trimmed, washed and finely sliced
2 evőkanál kewpie majonéz (vagy sima majonéz)
1 evőkanál sriracha szósz
Egy jókora csipet só és feketebors

A fehérjében gazdag onigiri elkészítése
Készítsd el a rizst a zacskón látható utasításoknak megfelelően. A kész rizst helyezd egy sima felületre és hagyd kihűlni, előtte azonban locsold meg a rizsecettel.
Most jöhet a tojások elkészítése! Tölts meg egy kis lábast vízzel, majd forrald fel a vizet. Ekkor dobd bele a tojásokat és hagyd őket 8 percig a forrásban lévő vízben. Ezután vedd ki a tojásokat és engedj rájuk hideg vizet, hogy ne főjenek tovább. Hámozd meg őket és tedd félre!
Öntsd le a tonhalról a vizet és tedd egy tálba, majd egy villa segítségével keverd össze a tojásokkal. Add hozzá a fűszereket és az újhagymát és dolgozd őssze az egészet alaposan, de ne legyen teljesen sima a textúrája, hogy kicsit izgalmasabb legyen!
Oszd a rizst 6 egyenlő részre. Picit nedvesítsd meg a kezed és egy adagot teríts ki fél centiméteres vastagságban. Akár frissentartó fóliát is használhatsz a művelethez, így könnyebben meg tudod formázni majd az onigiriket.
Jöhet egy kanálnyi a tonhalas töltelékből a rizságy közepére: “csomagold be” a tojásos halat a rizsbe, hogy egy háromszög legyen a végeredmény! Nyomködd össze alaposan, hogy pont olyan legyen a formája, amilyet szeretnél, a frissentartó fólia pedig segíteni fog, hogy ez a forma meg is maradjon.
Nincs más hátra, csak a tálalás: a háromszögek egy, de akár két oldalát is belemárthatod a szezámmagba, majd jöhet a nori lap: tekerd be vele a háromszögek alját, és kész is a szemet gyönyörködtető onigiri!
Csomagold be a kész onigiriket egyenként frissentartó fóliába, majd tedd a hűtőbe, ahol akár két napot is pihenhetnek fogyasztásra készen.
A proteindús onigiri recept tápértéke
Kalória: 239 kcal
Zsír: 7 gramm
Szénhidrát: 35 gramm
Fehérje: 9 gramm
