Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Fehérjedús onigiri recept

Fehérjedús onigiri recept
Monica Green
Író és szakértő11 hónap Ago
Monica Green profiljának megtekintése

Proteinben gazdag finomság, amely pont kényelmesen elfér a kezedben, ráadásul a megfelelő mennyiségű szénhidrátot is tartalmazza, hogy regenerálja az izmaidat edzés után! Fogadjunk, azt gondolod, hogy ami ennyire jól néz ki, azt biztosan bonyolult elkészíteni, így inkább neki sem állnál. Nos, van egy jó hírünk: ez az onigiri recept sokkal egyszerűbb, mint ahogy azt gondolnád! Ha szeretnéd lenyűgözni a kollégáidat, vagy egyszerűen csak kedved támadt valami újdonságot kipróbálni, irány a konyha: készülhet az onigiri! 

Proteinben gazdag onigiri recept

  • Elkészíthető adagok száma: 6 adag
  • Előkészítési idő: 30 perc
  • Elkészítési idő: 30 perc

Az onigiri hozzávalói

  • 250 gramm sushi rizs
  • 30 ml ízesített rizsecet 
  • 3 nori lap, széles csíkokra vágva
  • Egy maréknyi pirított fekete és fehér szezámmag 
  • 3 szabadtartású tojás
  • 100 gramm darabos tonhal
  • 2 újhagyma, megmosva és felszeletelve spring onions, trimmed, washed and finely sliced
  • 2 evőkanál kewpie majonéz (vagy sima majonéz) 
  • 1 evőkanál sriracha szósz
  • Egy jókora csipet só és feketebors

Onigiri recept

A fehérjében gazdag onigiri elkészítése

  1. Készítsd el a rizst a zacskón látható utasításoknak megfelelően. A kész rizst helyezd egy sima felületre és hagyd kihűlni, előtte azonban locsold meg a rizsecettel. 
  2. Most jöhet a tojások elkészítése! Tölts meg egy kis lábast vízzel, majd forrald fel a vizet. Ekkor dobd bele a tojásokat és hagyd őket 8 percig a forrásban lévő vízben. Ezután vedd ki a tojásokat és engedj rájuk hideg vizet, hogy ne főjenek tovább. Hámozd meg őket és tedd félre!
  3. Öntsd le a tonhalról a vizet és tedd egy tálba, majd egy villa segítségével keverd össze a tojásokkal. Add hozzá a fűszereket és az újhagymát és dolgozd őssze az egészet alaposan, de ne legyen teljesen sima a textúrája, hogy kicsit izgalmasabb legyen!
  4. Oszd a rizst 6 egyenlő részre. Picit nedvesítsd meg a kezed és egy adagot teríts ki fél centiméteres vastagságban. Akár frissentartó fóliát is használhatsz a művelethez, így könnyebben meg tudod formázni majd az onigiriket.
  5. Jöhet egy kanálnyi a tonhalas töltelékből a rizságy közepére: “csomagold be” a tojásos halat a rizsbe, hogy egy háromszög legyen a végeredmény! Nyomködd össze alaposan, hogy pont olyan legyen a formája, amilyet szeretnél, a frissentartó fólia pedig segíteni fog, hogy ez a forma meg is maradjon. 
  6. Nincs más hátra, csak a tálalás: a háromszögek egy, de akár két oldalát is belemárthatod a szezámmagba, majd jöhet a nori lap: tekerd be vele a háromszögek alját, és kész is a szemet gyönyörködtető onigiri! 
  7. Csomagold be a kész onigiriket egyenként frissentartó fóliába, majd tedd a hűtőbe, ahol akár két napot is pihenhetnek fogyasztásra készen.

A proteindús onigiri recept tápértéke

  • Kalória: 239 kcal
  • Zsír: 7 gramm
  • Szénhidrát: 35 gramm
  • Fehérje: 9 gramm
Monica Green
Író és szakértő
Monica Green profiljának megtekintése
myprotein