RECEPTEK
Fehérjedús karácsonyi linzer recept

Karácsonykor nem kell nemet mondani a finom házi süteményekre, de ha szeretnénk ilyenkor is odafigyelni a megfelelő fehérjebevitelre, könnyedén belecsempészhetünk egy kis pluszt, akár a linzerbe is!
Hozzávalók (15 db-hoz):
150 g Instant Zab 30 g Speculoos ízű Impact Whey Protein - 2 g sütőpor
- 60 g eritrit
10 csepp Vaníliás FlavDrops ízesítőcsepp - 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 teáskanál fahéj
30 g organikus kókuszolaj - 80 g natúr joghurt
- 1 db tojás
10 g Mogyoróvaj Por 30 g Mogyoróvaj - 50 g bogyós gyümölcs
- 2 g útifű maghéj
5 g Erdei gyümölcs bomba ízű BCAA

Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- Összekeverjük először a tészta száraz hozzávalóit; a zablisztet, a fehérjeport, a sütőport, az eritritet, az ízesítőcseppet és a fűszereket, majd a kókuszolaj és a natúr joghurt hozzáadásával puha tésztává gyúrjuk.
- Lisztezett felületen nyújtófával 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd tetszés szerinti tésztaszúróval formázzuk. Ha szeretnénk, hogy kilátszódjon a linzerből a töltelék, minden második formának a közepét is lyukasszuk ki.
- A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd a felülre szánt, lyukas közepű linzereket vékonyan megkenjük a felvert tojással.
- Az előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
- A mogyoróvajas töltetékhez összekeverjük a mogyoróvajat a porral, és pár csepp víz hozzáadásával könnyen kenhető krémet készítünk.
- A bogyós gyümölcsöket összekeverjük a bcaa-val és az útifűmaghéjjal, majd alacsony fokozaton 1-2 percig mikrózzuk. A megolvadt gyümölcs az útifűnek köszönhetően lekvár állagúvá válik.
- Végül megtöltjük a kihűlt süteményeket a gyümölcsös és a mogyoróvajas töltelékkel.
Tápanyagtartalom (1 db linzerben):
Kalória: 85 kcal - Szénhidrát: 8,2 g - Zsír: 4,7 g - Fehérje: 3,8 g

Gökler Krisztina Szerkesztő, táplálkozási tanácsadó, blogger