
Ha Te is imádod a finom krémes olasz desszertet, de a diétád miatt szeretnéd egy kicsit a zsírokról a fehérjék felé mozdítani a makrók arányát, akkor ezt a receptet neked találtuk ki. A zsíros mascarpone helyett ugyanis egy fehérjés krémet készítettünk, plusz a cukros babapiskóta helyett is jó minőségű szénhidrátforrás került bele.
Hozzávalók (3 adaghoz):
Piskótához:
40 g Instant Zab
1 db tojás
20 g eritrit
Krémhez:
150 g sovány túró
40 g vaníliás ízű Micelláris Kazein /angol oldalunkon beszerezhető/
20 csepp Mokka ízű Ízesítőcsepp
1,5 dl víz
1,5 dl feketekávé
cukrozatlan organikus kakaópor

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A tojást szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük az eritrittel, a zabliszttel és 0,5 dl vízzel. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a többi hozzávalóhoz keverjük anélkül, hogy összetörne. Sütőpapírral bélelt 20x20 cm-es tepsibe öntjük, majd az előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.
A krémhez aprítóba vagy tumixgépbe tesszük a túrót, 3 evőkanál kávét, a vaníliás kazein fehérjét és 15 csepp ízesítőcseppet, majd teljesen krémesre turmixoljuk.
A maradék fekete kávét elkeverjük a tiramisu ízű fehérjével és 5 csepp ízesítőcseppel, majd ebbe áztatjuk a megsült és felkockázott piskótát.
3 üvegpohárba rétegezzük a tiramisut. Először egy réteg kávéba áztatott piskóta, majd egy adag fehérjés krém, végül megszórjuk cukrozatlan kakaóporral. Ezt a pohár tetejéig ismételjük.
Fogyasztás előtt hűtőben 2-3 óráig pihentetjük, hogy megfelelően összeérjenek az ízek.
