Egyszerű lasagne recept – fehérjedús és hihetetlenül finom!

A lasagne nem egyszerűen egy tésztaétel - különleges helyet foglal el a szívünkben, és sejtjük, hogy te is így vagy ezzel. A legtöbben azonban ritkán látunk neki, hogy otthon készítsük el ezt a fogást, mert a lasagne készítése sok munkát és hosszú előkészületeket igényel. Kreatív séfünk, @healthy_floflo azonban ettől a kihívástól sem riadt meg: most megmutatja a legizgalmasabb trükköket, amelyek segítségével otthon is pillanatok alatt összedobhatod ezt az ételt, anélkül, hogy az ízélmény elmaradna a hagyományostól. Jöjjenek az egyszerű lasagne recept titkai!
Az egyszerű lasagne recept hozzávalói
Az alábbiakra lesz szükséged az 4 személyes egyszerű lasagne recept elkészítéshez:
- 500 gramm zsírszegény darált marhahús (5% zsírtartalmú)
- 1 répa (felkockázva)
- 1 zellerszár (felkockázva)
- 1/2 hagyma (felkockázva)
- 1 konzerv paradicsomszósz (passzírozott paradicsom, de apróra vágott paradicsom is tökéletes)
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 300 gramm cottage cheese
- 30 gramm reszelt parmezán
- 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál feketebors
- 6 lasagne lap
- 70 gramm reszelt mozzarella

Az egyszerű lasagne recept elkészítése
Az egyszerű lasagne recept elkészítése lépésről-lépésre:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- Pirítsd meg a darált marhahúst egy kevés alacsony kalóriás főzőspray-vel befújt serpenyőben, amíg teljesen át nem sül, sehol ne maradjanak benne rózsaszín részek! Ha közben enged egy kis levet, öntsd le róla, majd tedd félre a húst.
- Közben egy tálban vagy bögrében keverd össze a cottage cheese-t, parmezánt és a fűszerek felét (fél teáskanál fokhagymaport, sót, olasz fűszerkeveréket és egy negyed teáskanál feketeborsot). Egy botmixer segítségével dolgozd össze őket, hogy egy selymes krémet kapj.
- Fújj még egy kis főzőspray-t a serpenyőbe és pirítsd meg a hagymát, répát és zellerszárat is 3-5 perc alatt, amíg meg nem puhulnak.
- Add a zöldségekhez a pirított húst és a fűszerek másik felét is, majd egy teljes konzerv paradicsomszószt. Ha aprított paradicsomot használsz, mindenképp passzírozd át őket egy kanál hátának a segítségével.
- Főzd a szószt 5-10 percig, amíg be nem sűrűsödik kissé - ez az idő elég lesz ahhoz, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.
- Jöhet a legjobb rész: állítsd össze a lasagne rétegeit! Egy sütésálló edény aljára jöhet először a húsos szósz harmada, majd 2 lasagne lap. A következő réteg ismét a húsos szósz lesz, de ezt most a sajtos szósz fele követi. Ezt borítsd be 2 lasagne lappal, majd ismételd meg a művelet, hogy az utolsó adag húsos szósz és a sajtos szósz másik fele is felhasználásra kerüljön (és persze az utolsó 2 lasagne lap).
- Szórd meg a lasagne tetejét reszelt mozzarella sajttal, majd fedd le fóliával és süsd meg a sütőben 25-30 perc alatt (az utolsó 5 percben már fólia nélkül).
- Már kész is az egyszerű lasagne! Hagyd hűlni 5 percig, és máris tálalhatsz - és persze kóstolhatsz!
A házilag készített egyszerű lasagne recept tápértéke egy adagban
Kalória: 447 kcal Zsír: 9 gramm Szénhidrát: 35 gramm Fehérje: 55 gramm

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.
Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.
Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.