Írta: Kis Martina
Kíváncsi vagy, mitől lesz igazán jó egy brownie recept? A jó brownie titka az, hogy nem szabad túlsütni. Ezt a receptet a kedvenc Myprotein termékeim segítségével alkottam meg, kifejezetten egészséges hozzávalókból, a már megszokott vaj, fehér liszt és cukor helyett. Ha gyors és egyszerű finomságra vágysz, ami annyira puha, hogy szétolvad a szádban, akkor próbáld ki a Nyányós Brownie-t!
Ha vegán verziót szeretnél, tojás helyett egy banánnal is elkészítheted, a csokit helyettesítheted!
Hozzávalók:
- 110 g mogyoróvaj
- 2 ek. cukormentes szirup
- 2 kk. vanília aroma
- 120 g hozzáadott cukor nélküli almapüré vagy lekvár
- 1 tojás
- Fehércsokis Flavdrops ízlés szerint
- 25 g Instant Oats zabliszt
- 20 g kakaópor
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 2 tábla Protein Csokoládé
Elkészítés:
Összekeverjük a nedves hozzávalókat, egy külön tálban pedig a szárazakat. Összeöntjük őket és egy fakanállal kikeverjük, majd egy tábla protein csokit aprítva beleszórunk a tésztába. Ez egy kisebb (sütőpapírral bélelt) tepsibe való adag, dupla élvezetért duplázzátok meg az összetevőket. :)
A másik tábla csokival megszórjuk a tetejét, majd 175 fokra előmelegített sütőbe dobjuk és kb 15-17 percig sütjük, addig, amíg megemelkedett és a teteje megsült, de a közepe még NYÁNYÓS maradt ;)
Hagyjuk egy picit kihűlni, aztán jöhet a #BROWNIEPORN!
Ha kipróbáljátok, használjátok a #tinareceptje hashtaget instagramon! :)