Emily Wilcock
Író és szakértő10 hónap Ago
Csempéssz egy kis nyarat az otthonodba egy természetesen fehérjedús, csirkés paella recept segítségével. A paella azon elit ételek egyike, amelyek íze alapvetően egy napsütéses nyaralásra emlékeztet - tökéletesen feldobja az ebédszünetet. Ha becsukod a szemed egy percre, akár úgy is tehetsz, mintha a tengerparton lennél. Csípős chorizo, füstölt paprika, édes paradicsom és lédús lime - egy ízekben gazdag, ínycsiklandó kombináció, amely egész napra boldoggá tesz. Egyébként pedig ez a csirkés paella egy olyan étel, amelyet a hét bármely napján megoszthatsz a barátaiddal.
Adag: 5 személyre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 40 perc
Chorizós-csirkés paella recept
A chorizós-csirkés paella hozzávalói
- 100 gramm chorizo (kockázott)
- 500 gramm bőr nélküli csirkecomb
- Csipetnyi só & bors (ízlés szerint)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál paprika
- 2 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 1 piros kaliforniai paprika (szeletelt)
- 225 gramm paella rizs
- 400 milliliter csirke alaplé
- 4 paradicsom (darabolt)
- 100 gramm fagyasztott borsó
- 1 citrom (karikára vágva)
- Egy marék friss petrezselyem (aprított)
A chorizós-csirkés paella recept elkészítése
- Süsd a felkockázott chorizót barnára pár perc alatt egy nagy serpenyőben, amíg el nem kezdi kiengedni a benne lévő olajat. Szedd ki a kockákat a serpenyőből és tedd félre.
- Helyezd a csirkecombot ugyanebbe a serpenyőbe és kezdd el sütni a chorizo olaján. Fűszerezd sóval és borssal, és süsd aranybarnára minden oldalát úgy, hogy sehol ne maradjon rózsaszín. Majd szedd ki a serpenyőből és rakd félre.
- A feldarabolt hagymát pár perc alatt dinszteld meg. Majd add hozzá a kurkumát, a paprikát, a fokhagymát és a kaliforniai paprikát, és keverd át alaposan, hogy a fűszerek mindent jól bevonjanak.
- Pár perc elteltével add hozzá a paella rizst és alaposan keverd át. Ekkor öntsd hozzá a csirke alaplevet és a feldarabolt paradicsomot, majd keverd össze jól az egészet.
- Add hozzá a chorizo kockákat és keverd el alaposan, majd következnek a csirkecombok. Fedd le a serpenyőt egy fedővel és párold 15 percig, hogy a rizs megfőjön és magába szívja a folyadékot.
- Végezetül pedig add hozzá a borsót, keverd el jól és hagyd, hogy átmelegedjen az utolsó pár percben. Tálald rengeteg citromkarikával és szórd meg némi friss petrezselyemmel.
Tápanyagértékek
- Kalória: 477
- Zsírok: 19g
- Szénhidrátok: 47g
- Fehérje: 28g
Emily Wilcock
Író és szakértő
Emily a Birminghami Egyetemen tanul üzleti menedzsment-marketing szakon, jelenleg a gyakornoki évét tölti. Mind az írás, mind a fitnesz iránt érdeklődik, ezért örül, hogy most a kettőt kombinálhatja. Szeret időt tölteni a barátaival, az edzőteremben és azon kívül is.