Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Csirkés paella recept, ha egy kis nyári hangulatra vágysz

Csirkés paella recept, ha egy kis nyári hangulatra vágysz
Emily Wilcock
Író és szakértő10 hónap Ago
Emily Wilcock profiljának megtekintése

Csempéssz egy kis nyarat az otthonodba egy természetesen fehérjedús, csirkés paella recept segítségével. A paella azon elit ételek egyike, amelyek íze alapvetően egy napsütéses nyaralásra emlékeztet - tökéletesen feldobja az ebédszünetet. Ha becsukod a szemed egy percre, akár úgy is tehetsz, mintha a tengerparton lennél. Csípős chorizo, füstölt paprika, édes paradicsom és lédús lime - egy ízekben gazdag, ínycsiklandó kombináció, amely egész napra boldoggá tesz. Egyébként pedig ez a csirkés paella egy olyan étel, amelyet a hét bármely napján megoszthatsz a barátaiddal.

Adag: 5 személyre

Előkészítési idő: 15 perc

Elkészítési idő: 40 perc

Chorizós-csirkés paella recept

A chorizós-csirkés paella hozzávalói

  • 100 gramm chorizo (kockázott)
  • 500 gramm bőr nélküli csirkecomb
  • Csipetnyi só & bors (ízlés szerint)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál paprika
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 1 piros kaliforniai paprika (szeletelt)
  • 225 gramm paella rizs
  • 400 milliliter csirke alaplé
  • 4 paradicsom (darabolt)
  • 100 gramm fagyasztott borsó
  • 1 citrom (karikára vágva)
  • Egy marék friss petrezselyem (aprított)

A chorizós-csirkés paella recept elkészítése

  1. Süsd a felkockázott chorizót barnára pár perc alatt egy nagy serpenyőben, amíg el nem kezdi kiengedni a benne lévő olajat. Szedd ki a kockákat a serpenyőből és tedd félre.
  2. Helyezd a csirkecombot ugyanebbe a serpenyőbe és kezdd el sütni a chorizo olaján. Fűszerezd sóval és borssal, és süsd aranybarnára minden oldalát úgy, hogy sehol ne maradjon rózsaszín. Majd szedd ki a serpenyőből és rakd félre.
  3. A feldarabolt hagymát pár perc alatt dinszteld meg. Majd add hozzá a kurkumát, a paprikát, a fokhagymát és a kaliforniai paprikát, és keverd át alaposan, hogy a fűszerek mindent jól bevonjanak.
  4. Pár perc elteltével add hozzá a paella rizst és alaposan keverd át. Ekkor öntsd hozzá a csirke alaplevet és a feldarabolt paradicsomot, majd keverd össze jól az egészet.
  5. Add hozzá a chorizo kockákat és keverd el alaposan, majd következnek a csirkecombok. Fedd le a serpenyőt egy fedővel és párold 15 percig, hogy a rizs megfőjön és magába szívja a folyadékot.
  6. Végezetül pedig add hozzá a borsót, keverd el jól és hagyd, hogy átmelegedjen az utolsó pár percben. Tálald rengeteg citromkarikával és szórd meg némi friss petrezselyemmel.
Csirkés paella

Tápanyagértékek

  • Kalória: 477
  • Zsírok: 19g
  • Szénhidrátok: 47g
  • Fehérje: 28g
Emily Wilcock
Író és szakértő
Emily Wilcock profiljának megtekintése
Emily a Birminghami Egyetemen tanul üzleti menedzsment-marketing szakon, jelenleg a gyakornoki évét tölti. Mind az írás, mind a fitnesz iránt érdeklődik, ezért örül, hogy most a kettőt kombinálhatja. Szeret időt tölteni a barátaival, az edzőteremben és azon kívül is.
myprotein