
Ez a sajttortával töltött banánkenyér egy kiváló reggeli, edzés előtti vagy utáni harapnivaló lehet, vagy akár egy finom snack a délutáni éhségroham leküzdésére.
A cukormentes szirupunk felhasználásával garantáltan egy alacsony cukortartalmú finomságot kapunk, plusz a vaníliás ízesítésű Impact Whey Protein segíti, hogy ne csak finom legyen, hanem értékes tápanyagokkal ellásson és telítsen.
https://youtu.be/SCEcah399BI
Adag: 10 szelet
Étel típus: Magas fehérjetartalmú snack, magas fehérjetartalmú reggeli, edzés előtti-utáni snack
Elkészítési idő: 5 perc
Sütési idő: 45 perc
Összes idő: 50 perc
Szükséges eszköz: kb. 20-25x10cm-es tepsi/forma
Összetevők
A banánkenyérhez:
2 érett banán
1 nagy tojás
120ml Cukormentes szirup (juharfa – maple)
40g Kókuszolaj (puhán)
125g választott liszt
2 adagolókanál Impact Whey Protein (Vanília)
1 tk. sütőpor
A krém sajtos töltelékhez:
1 nagy tojás
110g alacsony zsírtartalmú lágy sajt (vagy light mascarpone)
60ml Cukormentes szirup (juharfa – maple)
1 adagolókanál Impact Whey Protein (Vanília)

Elkészítés
Először melegítsük elő a sütőt 180˚C-ra.
Utána készítsük el a banánkenyér tésztát. Törjük össze a banánokat egy közepes keverőtálba. Adjuk hozzá a tojást, a cukormentes szirupot és a kókuszolajat.
Adjuk hozzá a lisztet, Impact Whey Protein-t és a sütőport és keverjük össze egy kanál segítségével, amíg jól össze nem áll (de kis darabok még láthatóak). Tegyük félre
most készítsük el a sajtos tölteléket. Keverjük össze a tojást, a sajtot, a Cukormentes szirupot és az Impact Whey Protein-t egy kis tálba.
Öntsük a banánkenyér tészta felét a formába (amit előtte kizsírozunk). Öntsük bele a sajtos tölteléket egyenletesen a tészta közepére. Borítsuk be az egészet a maradék banánkenyér tésztával.
Süssük kb. 45 percig vagy addig amíg, ha egy kést/fogpiszkálót beleszúrunk a tésztába, tisztán jön ki a tészta közepén is. A sütési idő eltérhet, így figyeld a tésztát!
Hagyjuk kihűlni 15 percig tálalás előtt.
Vágjuk 10 szeletre – Jó étvágyat!
Táplálkozási információk
Kalóriák | 156 |
---|---|
Teljes zsír | 6g |
Összes szénhidrát | 16g |
Fehérje | 10g |

Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.
Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.
Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.
Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.