Összetevők:
A szószhoz:- 75ml szója szósz
- 120ml víz
- 1.5 evőkanál kukoricakeményítő vagy Guar Gumi (angol oldalunkról beszerezhető)
- 4-5 evőkanál Organikus Juharfaszirup
Opcionális: 1 gerezd fokhagyma (felaprózva) és ½ ujjnyi gyömbér (reszelve)
Az ételhez:- 1 teáskanál Organikus kókuszolaj
- 3 marha steak (darabokra vágva)
- 4 cukkini (spirálozva)
- 2 sárga paprika (szeletelve)
- 75g Edamame bab
- Egy kevés szezámmag
Elkészítés:
#1 Keverjük össze a szóját, vizet, kukoricakeményítőt/guar gumit egy serpenyőben és óvatosan 5-6 percig melegítsük, amíg be nem sűrűsödik. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért ennél ha pontnál ha használjuk. Ha besűrűsödött, keverjük össze a juharfa sziruppal és ne melegítsük tovább. Tegyük félre.
#2 Melegítsünk egy nagy wok edényt (vagy serpenyőt) magas fokozaton 1-2 percig, adjuk hozzá a kókuszolajat, a steak csíkokat és pároljuk 1-2 percig, forgassuk közben alkalmanként.
#3 Adjuk hozzá a spirálozott cukkini és paprikát, és keverve süssük további 2-3 percig.
#4 Végezetül keverjük bele az elkészített teriyaki szószunkat és az edamame babot és porciózzuk ki műanyag edényekbe és hagyjuk kihűlni. Szórjuk meg egy kevés szezámmaggal és tegyük a hűtőbe. Egészségedre!
Makrók adagonként:
Kcal: 372 - Fehérje: 44g - Szénhidrát: 24g - Zsír: 10g