Próbáld ki sokkolóan alacsony szénhidráttartalmú rizskészítményünket, amely 100 grammban mindössze 7 kilokalóriát és 0,1 gramm szénhidrátot tartalmaz!
Ne feledd a befőttes üvegbe tálalt ételek elkészítésekor, hogy a folyékony hozzávalókat érdemes alulra helyezni. Így elkerülhető, hogy a száraz hozzávalók magukba szívják a folyadékot és fogyasztáskor túl puhák legyenek.
Ahhoz, hogy az ízeket egyszerre élvezhesd, étkezés előtt rázd össze az üveg tartalmát!
Hozzávalók
- 4 darab csirkemell
- 1 teáskanál kókuszolaj
- 1 darab vöröshagyma apróra vágva
- 4 darab apróra vágott paradicsom
- 1 csipet só és bors
- 1 teljes lime leve (citrommal helyettesíthető)
- 4 tasak Zero Rice(400 gramm)
- 1 darab kukorica konzerv (200 gramm)
- 2 darab avokádó
- 2 kis fej apróra vágott saláta
- 8 evőkanál alacsony zsírtartalmú tejföl
- tavaszi hagyma a tálaláshoz
Elkészítés módja
- Kockázd fel a csirkemellet, fűszerezd, majd közepes hőfokon süsd meg a kókuszolajon!
- Egy szűrő segítségével mosd át a Zero Rice rizskészítményt, majd főzd meg 1 perc alatt mikrohullámú sütőben vagy 2-3 perc alatt egy lábosban!
- Miután kihűlt a rizs és a csirke, elkezdheted a befőttes üvegekbe helyezni a hozzávalókat. Kezdd a paradicsommal, hagymával, lime lével és a 2 evőkanál tejföllel! A folyékony hozzávalókat érdemes alulra helyezni és így megakadályozhatod, hogy a száraz hozzávalók túl puhává váljanak.
- Folytasd a befőttesüvegek feltöltését a kukoricával, rizzsel, csirkével, avokádóval salátával, és végül a sajttal! Sikeresen elkészíteted a következő négy napra egészséges és értékes tápanyagokban dús ebéded.
Táplálkozási információk
Kalóriák | 421 |
---|---|
Teljes zsír | 32g |
Összes szénhidrát | 19g |
Fehérje | 36g |
Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.
Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.
Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.
Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.