25.000Ft felett ingyen házhoz szállítás Páratlan minőség iOS és Android app Akár 5000Ft kredit ajánlásonként
EXTRA 5% OFF MINDENRE AZ APP-BAN | LETÖLTÖM
:
Nap
:
Óra
:
Perc
:
Mp
RECEPTEK

Alacsony szénhidráttartalmú, üvegbe töltött burrito | 4 napra előre elkészíthető recept

Fordította: Rózsa Zoltán

Próbáld ki sokkolóan alacsony szénhidráttartalmú rizskészítményünket, amely 100 grammban mindössze 7 kilokalóriát és 0,1 gramm szénhidrátot tartalmaz!

Ne feledd a befőttes üvegbe tálalt ételek elkészítésekor, hogy a folyékony hozzávalókat érdemes alulra helyezni. Így elkerülhető, hogy a száraz hozzávalók magukba szívják a folyadékot és fogyasztáskor túl puhák legyenek.

Ahhoz, hogy az ízeket egyszerre élvezhesd, étkezés előtt rázd össze az üveg tartalmát!

Alacsony szénhidráttartalmú burrito

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemell
  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • 1 darab vöröshagyma apróra vágva
  • 4 darab apróra vágott paradicsom
  • 1 csipet só és bors
  • 1 teljes lime leve (citrommal helyettesíthető)
  • 4 tasak Zero Rice(400 gramm)
  • 1 darab kukorica konzerv (200 gramm)
  • 2 darab avokádó
  • 2 kis fej apróra vágott saláta
  • 8 evőkanál alacsony zsírtartalmú tejföl
  • tavaszi hagyma a tálaláshoz

Elkészítés módja

  1. Kockázd fel a csirkemellet, fűszerezd, majd közepes hőfokon süsd meg a kókuszolajon!
  2. Egy szűrő segítségével mosd át a Zero Rice rizskészítményt, majd főzd meg 1 perc alatt mikrohullámú sütőben vagy 2-3 perc alatt egy lábosban!
  3. Miután kihűlt a rizs és a csirke, elkezdheted a befőttes üvegekbe helyezni a hozzávalókat. Kezdd a paradicsommal, hagymával, lime lével és a 2 evőkanál tejföllel! A folyékony hozzávalókat érdemes alulra helyezni és így megakadályozhatod, hogy a száraz hozzávalók túl puhává váljanak.
  4. Folytasd a befőttesüvegek feltöltését a kukoricával, rizzsel, csirkével, avokádóval salátával, és végül a sajttal! Sikeresen elkészíteted a következő négy napra egészséges és értékes tápanyagokban dús ebéded.

 

undefined‎
undefined‎

calories421
totalFat32
totalCarbohydrates19
protein36
Jennifer Blow
Jennifer Blow Író és szakértő

Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.

Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.

Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.

Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.

Kapcsolódó bejegyzések