Ez a recept garantáltan tetszeni fog gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Kevesebb, mint 30 perc alatt elkészíthető, így egy igazi mentőöv lehet, ha szorít az idő, vagy ha fel kell használni a hűtőszekrényben, szekrényben lapuló maradék hozzávalókat.
Csak hogy fokozzuk a jó hírt: ez a vegán fasírt csupa-csupa tápláló, egészséges összetevőből áll, amelyek segítenek, hogy belülről kifelé a lehető legjobban érezd magad. Ezek közé tartozik: gomba, dió, gluténmentes zabpehely és bio lenmagpor - amelyek mindegyike nagyszerű rost- és növényi alapú fehérjeforrás, így elősegítve a szükséges napi bevitelt, és az edzésben való fejlődést.
Akár kedvenc tésztaételeddel tálalva, akár önmagában fogyasztva, ezek a vegán húsgombócok biztosan nagy sikert aratnak! Próbáld ki a receptet!
Hozzávalók
- 200 g gomba
- 1 vöröshagyma (kockázva)
- 2 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 50 g dió (pirított)
- 75 g Gluténmentes zabpehely
- 1 lenmagtojás (ek. lenmag por & 2,5 ek. víz)
- 1 ek. vegán Worcester szósz (elhagyható)
- 2 ek. élesztő por
- 1 ek. petrezselyem
- 1 tk. oregánó
- 1/2 tk. kakukkfű
- 1/2 tk. só
- 1/2 tk. bors
Elkészítés módja
- Első lépésként párold puhára a hagymát, a fokhagymát és a gombát!
- Add hozzá a worcester szószt, a fűszereket, sót és borsot!
- Turmixold össze a zabot és a diót, így durvább szemcséjű, zsemlemorzsához hasonló állagú lisztet kapsz. Tedd át egy keverőtálba!
- Durván turmixold össze a gombás keveréket, majd add hozzá a zabhoz és dióhoz! Keverd hozzá az élesztőt és a lenmag tojást!
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra! Formázz a masszából golyókat, majd tedd egy olajozott tepsibe, és süsd 20-25 percig!
- Paradicsomszószos tésztával tálald! Jó étvágyat!