Ezek a két fő számára való egészséges receptek tökéletes választást jelentenek egy #fitcouple randira.
Mindannyian várjuk már, hogy visszatérjen az élet a régi kerékvágásba, és újra megnyissanak az éttermek... de addig is, íme egy nagyszerű mód arra, hogy ne kelljen lemondanod egy romantikus vacsoráról!
Gyújtsd meg az illatos gyertyákat, ragaszkodj a saját randi-lejátszólistádhoz, mert otthon maradni, és ezeket az egészséges recepteket elkészíteni a tökéletes módja annak, hogy eltölts egy romantikus estét a konditerem rajongóddal. És még a diétát sem kell megszegni teljesen!
Ez a 3 fogásos randi menüsor a javadra válik majd, hiszen telis-tele van fehérjével, kis mennyiségben tartalmaz feldolgozott szénhidrátokat és cukrot. Minden adott tehát, hogy #fitcouple társaddal átélhessétek ezen a különleges estén a „Susi és Tekergő” pillanatot.
Ugrás ide:
Előétel: Kenyér nélküli Serrano sonkás, padlizsános & feta sajtos bruschetta
Főétel: Mozzarellával töltött óriás húsgolyó
Desszert: New York-i proteines sajttorta
Előétel: Kenyér nélküli serrano sonkás & feta sajtos bruschetta
Ez a kenyér nélküli padlizsános bruschetta egy igazán ízletes, alacsony szénhidráttartalmú klasszikus olasz előétel.
Adag: 2
Hozzávalók
- 2 közepes méretű padlizsán
- 4 szelet serrano sonka
- 50g feta sajt
- 2 ek. balzsamecet
Elkészítés módja
- Vágjuk fel hosszában a padlizsánt 1,5 cm-es szeletekre! Mindegyik oldalát kenjük be kevés olvasztott kókuszolajjal, és egy serpenyőben süssük oldalanként 1-1 percig magas hőfokon.
- Helyezzük át tányérra, tegyük rá a padlizsán szeletekre a serrano sonkát és a feta sajtot! Balzsamecettel locsoljuk meg, majd tálaljuk!
Makrók adagonként
Kalória: 204kcal - Fehérje: 15g - Zsírok: 10g - Szénhidrátok: 12g
Főétel: Mozzarellával töltött óriás húsgolyó
Mert az egyetlen dolog, ami jobb, mint a húsgolyó, az a mozzarellával töltött húsgolyó (cukkinivel tálalva, hogy alacsony szénhidráttartalmát megőrizzük).
Hozzávalók
A húsgolyókhoz:- ½ fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 350g sovány darált marhahús
- ½ tk. tengeri só
- ½ tk. őrölt fekete bors
- 1 ek. olasz fűszerkeverék
- 1 tojás
- 8 mini mozzarella golyó (válassz zsírszegény mozzarellát, ha a zsírtartalmat szeretnéd csökkenteni)
- 1 fej vöröshagyma (finomra vágva)
- 400g darabolt paradicsom (konzerv)
- 2 gerezd fokhagyma (széttörve)
- 1 egész piros chilli paprika (ha csípősen szereted, akkor magokkal együtt) (darabolva)
- 1 ek. paradicsompüré
- ½ tk. tengeri só
- ½ tk. őrölt fekete bors
- 4 nagy cukkini (spirálozva)
- egy csipet só és bors
Elkészítés módja
- Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra!
- Először vágjuk fel durvára a hagymát és a fokhagymát! Adjuk hozzá utána a darált húst, sót, borsot, fűszereket és tojást, majd mindezt keverjük össze alaposan!
- Formázzunk a húsból 8 nagyobb méretű húsgolyót! Nyomkodjuk be a húsgolyók közepét, helyezzünk beléjük 1-1 mozzarella golyót, majd formázzuk ismét meg a húsgolyót úgy, hogy a sajtot jól körülvegye a hús! Tegyük a golyókat egy olajjal kikent tepsire! 25-30 perc alatt süssük őket barnára!
- Amíg várakozunk, készítsük el a szószt! Helyezzük a serpenyőt a tűzhelyen közepes lángra, tegyünk bele kevés kókuszolajat! Amint felmelegedett, süssük üvegesre a hagymát 4-5 perc alatt! Adjuk hozzá a fokhagymát és a chilit, főzzük további 2 percig időnként megkeverve! Öntsük rá a feldarabolt paradicsomot, a paradicsompürét, sót, borsot, és keverjük jól össze! Forraljuk fel, majd vegyük a lángot kisebbre, és hagyjuk még 10 percig főni!
- Amint megsültek a húsgolyók, helyezzük őket a paradicsomszószba, és lassú tűzön 10 percig főzzük!
- Amíg várakozunk, serpenyőben, közepes lángon pirítsuk meg a spirálozott cukkiniket egy csepp kókuszolaj hozzáadásával, 7-8 perc alatt időnként megkeverve, nehogy odakapjon!
Makrók adagonként
Kalória: 435kcal - Fehérje: 55g - Zsírok: 15g - Szénhidrátok: 19g
Desszert: New York-i proteines sajttorta
Ez az ízletes New York-i sajttorta kalóriák, zsírok és cukrok töredékét tartalmazza csupán a klasszikus verzióhoz képest, de közben semmit sem veszít ízéből.
Adag: 8 szelet
Hozzávalók
Alap:- 50g zabpehely
- 70g nyers mandula
- ½ tk. só
- 3-4 ek. általad kedvelt szemcsés édesítőszer
- 50g olvasztott organikus kókuszolaj
- 500g zsírszegény krémsajt
- 350g görög joghurt
- 3 adagolókanálnyi (90g) Vanília ízű tejsavófehérje
- 2 nagy méretű tojás és 1 tojásfehérje
- 12-15 csepp Vanília ízesítésű FlavDrops vagy 1 tk. vaníliakivonat
- 2 ek. citromlé
- 200g áfonya
- 1-2 ek. porcukor vagy juharszirup
- 75ml víz
Elkészítés módja
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra! Béleljünk ki egy kerek (kb. 20 cm átmerőjű) tortaformát sütőpapírral!
- Először készítsük el a tésztaalapot! Keverjük össze a zabpelyhet, mandulát, sót, édesítőt úgy, hogy kekszmorzsa állagú tésztát kapjunk! Adjuk hozzá az olvasztott kókuszolajat, és dolgozzuk össze. A tésztának össze kell állnia, ha összenyomjuk. Ha túl száraznak tűnik, adjunk hozzá még egy kis kókuszolajat, és dolgozzuk össze ismét!
- Nyomkodjuk a sütőpapírral bélelt formába a tésztánkat! Ehhez használhatjuk egy pohár alját is, hogy kellően tömör legyen. A sütőben középre helyezve 20-22 perc alatt süssük aranybarnára! Amint megsült, vegyük ki, és hagyjuk hűlni, míg elkészítjük a tölteléket!
- Amíg várakozunk, készítsük el a tölteléket! Egy nagy keverőtálban keverjük össze a töltelék hozzávalóit egy kézi mixer segítségével! Öntsük a tölteléket a már megsütött alapra!
- Süssük 25 percig 175 °C-on, majd csökkentsük a sütő hőmérsékletét 90 °C-ra, és így süssük további 50 percig (vagy végezzünk tűpróbát, és ha tiszta a torta közepébe szúrt kés vagy tű, elkészült). Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a formában, míg teljesen ki nem hűl!
- Amíg arra várunk, hogy tortánk kihűl, készítsük el az áfonyaszószt! Közepes lángon, tapadásmentes serpenyőben 3-4 percen át pirítsuk az áfonyát, majd adjuk hozzá a vizet és cukrot! Főzzük tovább 8-10 percig időnként megkeverve, így redukáljuk a szószt. Amint elérjük a sűrű, sziruphoz hasonló állagot, vegyük le a tűzről, és öntsük át egy tálkába, hogy hűljön!
- Amint teljesen kihűlt a sajttorta és a gyümölcsszósz, vegyük ki a sajttortát a formából, és öntsük a torta tetejére a szószt! Azonnal fogyaszthatjuk, vagy hűtőszekrényben letakarva 5 napig tárolhatjuk.
Makrók adagonként
Kalória: 275kcal - Fehérje: 20g - Zsírok: 15g - Szénhidrátok: 17g
Tortilla torta recept
Mi se gondoltuk volna, hogy tortilla ételekkel még tudunk újat mutatni... de aztán megalkottuk ezt a tortilla torta csodát.
Tonhal steak recept: ízletes tonhal édesburgonya
Eljött az idő, hogy picit feldobjuk a megszokott húsételeinket? Egy szaftos tonhal steak nem kevesebb, mint 33 gramm fehérjével, és mindössze 1,8 gramm zsírral látja el éhező testünket. Érdemes kipróbálni a receptünket!
Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.
Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.
Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.
Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.