MyproteinHU
Író és szakértő7 év Ago
Karfiolos-fokhagymás kenyér, amely legyőzi a rád törő sóvárgást. Sőt!
Belevágtál egy alacsony kalóriatartalmú étrendbe, de az életet el sem tudod képzelni a kedvenc fokhagymás kenyered nélkül? Próbáld ki akkor a karfiolos-fokhagymás kenyeret! Ez az alacsony kalória- és magas fehérjetartalmú, sajtos étel segít majd legyőzni a gyorsételek utáni vágyakozást. Sőt, mindezt anélkül, hogy bűntudat ébredne benned!
Adag: 10 szelet
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 2 nagy tojás
- 2 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
- 1/2 tk. oregánó
- 200g Magas fehérjetartalú sajt
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt feketebors
- 1 marék petrezselyem
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, vagy hőkeveréses sütő esetén 200°C-ra! Szeleteljük fel a karfiolt, majd helyezzük a robotgépbe, és aprítsuk egészen addig, míg az állaga a rizsre nem hasonlít! Borítsuk egy mikrózható tálba, fedjük le folpackkal, és mikrózzuk magas fokozaton 5-6 percig!
- Egy szűrő segítségével öntsük ki a felesleges vizet, majd helyezzük a karfiolt egy szűrőruhára (vagy textilpelenkára). Nyomkodjuk ki a maradék vizet, és helyezzük vissza a száraz karfiolt a keverőtálba!
- Adjuk hozzá a tojásokat, fokhagymát, oregánót, 150 gr magas fehérjetartalmú sajtot, sót és borsot, és keverjük össze alaposan!
- Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, és alacsony kalóriatartalmú olajspray-jel fújjuk le! Helyezzük a tepsibe a karfiolos keveréket, és formáljuk meg belőle karfiolos-fokhagymás kenyerünket!
- Süssük aranybarnára 20-25 perc alatt!
- Szórjuk meg a maradék magas fehérjetartalmú sajttal és petrezselyemmel, és grillezük magas hőfokon 5 percig!
Makrók adagonként:
Kalória: 71kcal - Fehérje: 10g - Szénhidrát: 3g - Zsír: 2g
Tetszett a recept? Kattints ide még több alacsony kalóriatartalmú és egészséges receptért!
MyproteinHU
Író és szakértő